Pamokų tvarkaraštis 2018-2019 (II pusmetis)


INFORMACIJA DĖL PAGRINDINIO PRIĖMIMO Į MOKYKLAS VYKDYMO

 Informuojame, kad pagrindinis priėmimas į mokyklas mokytis 2019–2020 mokslo metais informacinės sistemos pagrindu bus vykdomas š. m. gegužės mėnesį:

  • GEGUŽĖS 6 d. 12 val. nutraukiamas prašymų informacinėje sistemoje registravimas;
  • GEGUŽĖS 8 d. vykdomas priėmimo I etapas. Šiame etape asmenys informuojami apie jiems priskirtas mokyklas sistemos žinute prašyme nurodytu elektroniniu adresu.

Gavę pranešimus ir pageidaujantys mokyti vaikus ar patys mokytis priskirtoje mokykloje, asmenys per 20 kalendorinių dienų mokykloms pateikia priėmimo dokumentus (žr. žemiau).

Jeigu asmenų netenkina priskirta mokykla, asmenys atsiųstame pranešime gali patvirtinti ketinimą dalyvauti priėmimo II etape. Tokiu atveju asmenys netenka vietos po I etapo priskirtoje mokykloje (mokyklų pasirinkimas nekoreguojamas);

  • GEGUŽĖS 15 d. vykdomas priėmimo II etapas. Šio etapo metu sistemoje generuojamos eilės į neužimtas ar atsilaisvinusias po I etapo mokymosi vietas. Asmenys apie jiems priskirtas mokyklas informuojami sistemos žinute prašyme nurodytu elektroniniu adresu. Į priskirtas mokyklas, asmenys per 20 kalendorinių dienų pateikia priėmimo dokumentus (žr. žemiau).
  • GEGUŽĖS 20 d. atnaujinamas prašymų informacinėje sistemoje registravimas.

 Atsisakius priskirtų mokyklų po II etapo, asmenys turi informuoti mokyklas telefonu ar el. žinute, kad neketina jose mokyti vaikų ar mokytis patys, ir, koregavę sistemoje savo prašymus, jie gali rinktis ir būti priimti į mokyklas, kuriose liko laisvų vietų.

Nepatekus nė į vieną pasirinktą mokyklą, prašymą sistemoje reikia koreguoti ir pasirinkti mokyklą, kurioje yra laisvų vietų.

Informacija apie likusias laisvas vietas bus skelbiama Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės paskyroje „Priėmimas į mokyklas“. 

PRIĖMIMO DOKUMENTAI

Pradedant lankyti mokyklą ar ją keičiant, reikia pateikti šiuos dokumentus:

      -prašymus, kurie išspausdinami iš sistemos mokyklose ar pačių asmenų iš anksto;

      -priimamų mokinių tapatybę patvirtinančius dokumentus, jų kopijas;

      -specialiuosius ugdymosi poreikius įrodančius dokumentus, jų kopijas;

      -įgyto išsilavinimo pažymėjimus ar dokumentus, liudijančius turimus mokymosi pasiekimus, jų kopijas. Jeigu asmenys nebaigė žemesnio lygmens ugdymo programų, išsilavinimo pažymėjimai mokykloms pateikiami baigus programas.

 Tęsiant mokymąsi tose pačiose mokyklose, pasirašomi prašymai ir atnaujintos mokymo sutartys mokyklų nustatytais terminais ir tvarka.

Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje gyvenantys asmenys papildomai mokykloms pateikia dokumentus, įrodančius, kad jie įtraukti į sąrašus mokinių, už kuriuos rajono savivaldybė kompensuoja ūkio lėšas. Dėl šių dokumentų reikia kreiptis į Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyrių (Kvietinių g. 30, Gargždai). 

Informaciją apie priėmimo dokumentų pateikimo vietą, laiką mokyklos skelbia savo interneto svetainėse.

                                                            Savivaldybės administracija


INFORMACIJA DĖL MOKINIŲ NEMOKAMO MAITINIMO

Nuo 2019-04-18 įsigaliojus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintam Socialinės paramos mokiniams teikimo tvarkos aprašui, Klaipėdos miesto gyventojai, auginantys mokyklinio amžiaus vaikus, jeigu bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens pajamos per mėnesį vienam asmeniui neviršija 305,00 Eur dydžio, gali kreiptis dėl mokinių nemokamo maitinimo skyrimo išimties atvejais, kai:
- bendrai gyvenantys asmenys ar vienas gyvenantis asmuo dėl sunkios ligos, nelaimingo atsitikimo patyrė (patiria) papildomų išlaidų dėl būtino medikamentinio, operacinio, reabilitacinio gydymo ar nelaimingo atsitikimo;
- mokinį (mokinius) augina vienas iš tėvų (nutraukęs santuoką, santuokos nutraukimo bylos nagrinėjimo metu esant ginčui, teismo sprendimu gyvenantis skyrium, vienas iš tėvų miręs ar kt.); 
- bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų;
- mokinys yra neįgalus arba bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų yra neįgalus;
- mokinys patiria socialinę riziką arba mokinį augina bendrai gyvenantys asmenys, patiriantys socialinę riziką.
Atkreiptinas dėmesys, kad vertinant bendrai gyvenančių asmenų pajamas, į šeimų, auginančių vaikus, pajamas neįskaitomos jų gaunamos išmokos vaikams. Taip pat, apskaičiuojant bendrai gyvenančių asmenų gaunamas pajamas, nėra įskaitoma dalis (priklausomai nuo šeimos situacijos nuo 15 iki 35 procentų) darbinių (darbo užmokesčio)  ar savarankiškai dirbančių asmenų gautų pajamų.
            Prašymus galima teikti elektroniniu būdu interneto svetainėje www.spis.lt arba Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyryje pagal išankstinę registraciją I–IV nuo 8 iki 17 val. (pietų pertrauka nuo 12 iki 12.45 val.), V – nuo 8 iki 12 val. 
       Pareiškėjai deklaruojantys gyvenamąją vietą šiaurinėje miesto dalyje (nuo Kalotės iki Baltijos pr.)  priimami Vytauto g. 13. Išankstinė registracija: elektroniniu būdu Klaipėdos miesto portale www.klaipeda.lt arba http://registracija.klaipeda.lt, tel. (8 46) 41 08 40, elektroniniu paštu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. arba informacijos kabinete.
             Pareiškėjai deklaruojantys gyvenamąją vietą pietinėje miesto dalyje (nuo Baltijos pr. iki Rimkų gyvenvietės imtinai) priimami Laukininkų g. 19A. Išankstinė registracija: elektroniniu būdu Klaipėdos miesto portale www.klaipeda.lt arba http://registracija.klaipeda.lt, telefonu  (8 46) 32 46 96, elektroniniu paštu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. arba informacijos kabinete.
           Išsamesnė informacija teikiama telefonais: 
           Vytauto g. 13 – tel. ( 8 46) 41 08 40
           Laukininkų g. 19 a – tel. (8 46) 32 46 96


Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos 
Socialinių reikalų departamento 
Socialinės paramos skyriaus informacija


INFORMACIJA DĖL PRIĖMIMO Į MOKYKLAS 2019–2020 MOKSLO METAMS

Pranešame, kad Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2019-01-25 įsakymu Nr. AD1-183 nustatyta, kad prašymai mokytis 2019–2020 mokslo metais, prisijungus prie Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės (www.klaipeda.lt) paskyros „Priėmimas į mokyklas“, pradedami registruoti:

  • nuo š. m. vasario 7 d. 10 val. į I–IV gimnazines klases, 9–10 jaunimo ir specialiąsias klases, I–III socialinių įgūdžių ugdymo klases;
  • nuo š. m. vasario 12 d. 10 val. į 6–8 klases;
  • nuo š. m. vasario 19 d. 10 val. į 5 klases;
  • nuo š. m. vasario 26 d. 10 val. į 2–4 klases;
  • nuo š. m. kovo 5 d. 10 val. į 1 klases.

Prašymai Sistemoje registruojami, pradedant lankyti mokyklą, ją keičiant arba toje pačioje mokykloje, pereinant mokytis pagal aukštesnio lygmens ugdymo programą (iš priešmokyklinio į pradinio, iš pradinio į pagrindinio, iš pagrindinio į vidurinio).

Aktualiausia su priėmimu 2019–2020 mokslo metams susijusi informacija skelbiama  Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės titulinio puslapio paskyroje „Priėmimas į mokyklas“.     

ĮSAKYMAS DĖL PRAŠYMŲ MOKYTIS 2019–2020 MOKSLO METAIS REGISTRAVIMO PRADŽIOS                                                  

                                                                                      Klaipėdos miesto savivaldybės administracija


Žalingų įpročių bei programos ,,Raktai į sėkmę“ prevencinės dienos mokykloje

Š. m. gegužės 31 ir birželio 3 dienomis gimnazijoje vyko paskaitos, klasių valandėlės bei renginiai, skirti žalingų įpročių bei mokykloje įgyvendinamos programos ,,Raktai į sėkmę“ prevencijai.

Gimnazijos bendruomenei mokiniai pristatė savo tiriamuosius darbus, Klaipėdos m. visuomenės biuro specialistai mokiniams vykdė ,,proto mūšį‘‘ bei skaitė paskaitas žalingų įpročių bei sveikos gyvensenos temomis, socialinė pedagogė pravedė viktoriną apie alkoholio ir narkotinių medžiagų poveikį sveikatai, Klaipėdos socialinių mokslų kolegijos lektorė skaitė paskaitą ,,Socialinis tinklas. Galima ar negalima“.

Žalingų įpročių prevencijos dienos metu mokiniai rengė savo klasės projektinius darbus – plakatus, antireklamas alkoholio, rūkymo bei narkotikų temomis, kuriuos ir pristatė gimnazijos bendruomenei.

Sveikas gyvenimas – pirmieji žingsniai laimingos ateities link, todėl reikia rūpintis ateitimi šiandien – nelaukiant rytojaus!


Visą gegužės mėnesį ,,Aitvaro‘‘ gimnazijoje vyko įvairios veiklos, susijusios su karjeros ugdymu:

Gegužės 6 dieną gimnazistai vyko į UAB ,,Klaipėdos vanduo‘‘, kur turėjo galimybę apsilankyti laboratorijose.

Gegužės 7 dieną  Klaipėdos universiteto  Sveikatos mokslų fakultete klausėsi paskaitos ,,Pirmoji pagalba‘‘.

Gegužės 8 dieną  mokiniai vyko į mugę, vykusią Žvejų kultūros rūmuose. Mugėje susipažino su darbdaviais, sužinojo apie mokslo įstaigas ir apie galimybes įsidarbinti  vasaros atostogų metu.

Gegužės 21 dieną į gimnaziją buvo atvykęs dėstytojas iš Kauno technologijų  universiteto. Paskaitoje dalyvavo mokiniai, besidomintys fizika ir kitais gamtos mokslais.

Gegužės 28 dieną IIc klasės mokiniai iškeliavo į Klaipėdos jaunimo darbo centrą.

Gegužės 29 dieną grupė III klasių mokinių lankėsi  Klaipėdos apygardos teisme. Šios ekskursijos metu mokiniams buvo papasakota apie teisėjo profesiją, apsilankyta teismo posėdžių salėje, psichologo kabinete, areštinėje bei kitose  šios įstaigos patalpose.


Gegužės 24- ąją gimnazijoje nuskambėjo paskutinis skambutis 21 –osios gimnazijos arba 54 mokyklos laidos abiturientams.  29 gimnazistai mokslo metus užbaigę tik labai gerai buvo apdovanoti padėkos raštais bei atminimo dovanėlėmis.

Išsakyta daug šiltų žodžių, skambėjo dainos, mokytojai apdovanoti gėlėmis... Linksma, o kartu ir liūdna atsisveikinti su mokykla.

Prasideda naujas jaunų žmonių gyvenimo etapas...

Sėkmės jiems visur ir visada!

Video


Šiais mokslo metais gimnazistai aktyviai dalyvavo įvairiuose miesto ir šalies mastu istorikų organizuotuose konkursuose.   

 Balandžio 18 dieną gimnazijos aktų salėje vyko tradicinis konkursas „Istorinės kelionės“, kuriame dalyvavo „Gabijos“, „Santarvės“ ir Maksimo Gorkio progimnazijų ir „Aitvaro“ gimnazijos komandos.

Aktyviai dalyvavo NATO egzamine. Jo pirmajame ture geriausiai pasirodė I d klasės mokinys Artemij Morozov ir II c klasės mokinė Zlata Sannikova.

  

Mokiniai buvo apdovanoti diplomais ir atminimo dovanėlėmis.  

Gegužės 3 dieną Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko istorijos esė konkursas tarp miesto III – ųjų gimnazijos klasių mokinių. Tema: „Lietuvos Didžioji kunigaikštystė XIII – XV amžiuje“.

IIIa klasės mokinė Vanesa Krochina užėmė II – ą vietą.

                

Dėkojame istorijos mokytojoms Larisai Travkinai ir Marinai Ustinovai.


Mieli gimnazistai,

Gegužės 19 dieną mūsų mieste vyks akcija - ,,Vilties bėgimas“, kurioje dalyvaus jau užsiregistravę dalyviai. Šios idėjos autorius - Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vienuolis-Brolis Benediktas Sigitas Jurčys. Akcijos tikslas - solidarizuotis su sergančiais onkologinėmis ligomis bei kviesti geros valios žmones paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą. Vilties bėgimo metu kviečiama susikabinti rankomis, apjuosiant Vilties bėgimo trasą.

Taigi, visus norinčius dalyvauti šioje akcijoje, kviečiame ateiti į Galinio pylimo gatvę  gegužės 19 dieną 13.30 val. Mūsų mokyklos buvimo vieta - 42. Iškilus klausimams, kreipkitės į anglų kalbos mokytoją Ingą Stonkuvienę.


2019 m. gegužės 10 d. Vydūno gimnazijoje vyko jau tradiciniu tapęs 11  Klaipėdos regiono bendro ugdymo mokyklų vokiškų dainų konkursas „Vokiška daina 2019“. 
Mūsų gimnazijai atstovavo I a klasės mokinys Daniil Leonenko, atlikęs austrų kompozitoriaus Franco Šuberto kompoziciją  "Seligkeit” vokiečių kalba. Daniilas užėmė garbingą II-ą vietą. Sveikiname laimėtoją!

                
Daniilui padėjo rengtis muzikos mokytoja Tatjana Filatova ir vokiečių kalbos mokytoja Natalija Domnenko.

                


Mieli III-čių ir IV-tų klasių gimnazistai,

Jeigu Jus domina šilumos energetika, šilumos (šalčio) gamybos ir tiekimo technologijos, ar norite daugiau sužinoti apie šią programą, kviečiame registruotis į susitikimą su Kauno Technologijos Universiteto, Mechanikos Inžinerijos ir Dizaino fakulteto atstovais. Susitikimas vyks gegužės 21 dieną, 14.05 val. fizikos kabinete.

Registruotis galima pas mokytojas Mariną Kostikovą ir Ingą Stonkuvienę


Gegužės 2 dieną jau 11 – ąjį kartą gimnazijos bendruomenė rinkosi į jau tradicine tapusia Padėkos dieną, kurios metu peržvelgti mokslo metų įvykiai, laimėjimai.

Diena prasidėjo klasių valandėlėmis, kurių metu klasių vadovai padėkos raštais apdovanojo pačius aktyviausius, atsakingiausius, labai gerai besimokančius auklėtinius.

Gimnazijos fojė nuo pat ryto akį traukė ir džiugino mokinių, jų tėvų ir mokytojų kūrybinių darbų paroda.

Po klasių valandėlių aktų salėje vyko šventinis renginys – koncertas, kurio metu ypatinga padėka buvo reiškiama šių mokslo metų miesto, šalies ir tarptautinių olimpiadų bei konkursų laimėtojams ir juos parengusiems mokytojams. Ir mokiniai, ir mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis. Šie mokslo metai kaip niekada buvo „derlingi“ prizinėmis vietomis.

Po „sočios“ ir linksmos mugės aktų salėje buvo renkamasi padėkoti mokinių tėvams už jų indėlį į gimnazijos gyvenimą, pasiekimus. Tėvams spektaklį padovanojo gimnazijos teatras „Talisman“, kuris šiais metais tapo šalies vaikų ir jaunimo teatrų festivalio „Šimtakojis“ laureatais.