Įsigaliojus naujiems reikalavimams dėl duomenų apsaugos, parengtas gimnazijos Mokinių ir jų tėvų (globėjų) asmens duomenų teikimo ir tvarkymo tvarkos aprašas ir priedas prie mokymosi sutarties. Prašytume susipažinti su šiuo dokumentu, nes pasirašant naujas mokymo sutartis reikės pasirašyti ir priedą dėl asmens duomenų teikimo ir tvarkymo. Tokį priedą nuo rugsėjo mėnesio reikės pasirašyti ir tęsiantiems mokslą II - IV klasėse.


Balandžio 27 d. Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko Klaipėdos miesto mokyklų III gimnazijos klasių mokinių istorinio esė konkursas. Mūsų IIIa klasės mokinys Artūras Kocius užėmė garbingą III vietąSveikiname Artūrą! Dėkojame mokytojai Larisai Travkinai.

                             


Tikriausiai  žinote, kad gegužės 7-oji  Lietuvoje – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena.  Klaipėdos mieste kasmet vyksta Klaipėdos apskrities moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursas, skirtas būtent šiam įvykiui paminėti. Šiemet konkursas jau dvyliktas. Jame „Aitvaro“ gimnazijai atstovavo du trečiokai:  Vladimiras Jankauskas (IIIB) ir Leonid Mina (IIID),  vadovaujami lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Vaidos Nazarovaitės.

Pirmasis konkurso etapas vyko gegužės trečiąją. Baigiamajame konkurse (gegužės 10 dieną) dalyvavo Leonid Mina, tapęs laureatu. Beje, konkursas išsiskyrė dalyvių gausa – šiais metais jame pasirodė per šimtą dalyvių, gerbiančių ir puoselėjančių lietuvišką žodį.

                                       

                                       


2018 m. gegužės 9 dieną Hermano Zudermano gimnazijoje vyko  Klaipėdos regiono bendrojo ugdymo mokyklų vokiškų dainų konkursas „Vokiška daina 2018“. Konkurse dalyvavo 16 dalyvių (ansamblių ir solistų). Atlikėjų pasirodymai  džiugino žiuri komisiją ir žiūrovus.  „Aitvaro“ gimnazijai atstovavusi IVc klasės mokinė Jekaterina Agejenko atliko grupės „Rammstein“ dainą „Mutter“ ir užėmė III-ąją vietą.

Sveikiname Jekateriną užėmus prizinę vietą bei dėkojame muzikos mokytojai Natalijai Kuzmenko už mokinės paruošimą konkursui.

skaityti daugiau


Gegužės 9 d. istorijos mokytojos Marina Ustinova ir Larisa Travkina gimnazijoje organizavo „Europos egzamino“ pirmąjį etapą. Dalyviai (I-IV gimn.kl. mokiniai) turėjo galimybę pasitikrinti žinias apie Europos Sąjungos istoriją, raidą, veiklos ypatumus.

Pirmąją vietą užėmė II c kl. mokinys Roman Gluščenkov. Sveikiname nugalėtoją ir linkime jam sėkmės antrame respublikiniame „Europos egzamino“ ture!!!



Sveikiname gimnazijos jaunųjų matematikų komandą, Viktoriją Jugaj (Id kl.), Aną Kostenkovą (IIa kl.), Denisą Golovliovą (IIc kl.), Leonidą Miną (IIId kl.), Piotrą Lebedevą (IIIa kl.), užėmusius II vietą miesto  Stasės ir Juozo Kukulskių vardo matematikos konkurse.

 skaityti daugiau


Balandžio 27 dieną jau dešimtą kartą gimnazijoje vyko Padėkos dienos šventė, kuri yra viena  gražiausių ir ryškiausių mokslo metų švenčių.

Gimnazijos fojė akį traukte traukė ugdytinių, jų tėvų ir mokytojų kūrybinių darbų paroda.

Per klasių valandėles kai kurių mokinių mokslo metų veiklos buvo įvertintos gimnazijos direktoriaus padėkos raštais.

Aktų salėje vyko iškilmingoji dalis: pagerbti miesto ir šalies olimpiadų, konkursų nugalėtojai bei prizininkai (o jų šiais mokslo metais užderėjo: net 26) ir juos paruošę mokytojai. Be Padėkos raštų, dovanėlių, jiems buvo skirtas ir nuotaikingas koncertas.

Pasibaigus iškilmingajai daliai, gimnazijos sporto salėje sušurmuliavo  linksma ir dosni mugė, kurią atidarė folkloro studijos pasirodymas. Prekiauta įvairiais rankdarbiais, saldumynais. Gimnazistų senato nutarimu surinktos lėšos (260 Eu) buvo pervestos labdaros fondui mamuunija.lt.  Džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų gimnazistų pilietiškumu!

Mugei pasibaigus mokinių tėvų aktų salėje laukė ne tik gimnazijos direktorės Irinos Fiodorovos šilti padėkos žodžiai, Padėkos raštai, bet ir įspūdingas jaunųjų teatro „Talismanas“ aktorių spektaklis „Aistros pagal Gogolį“,  režisierė Galina Semionova.  

 

skaityti daugiau


TARPTAUTINIS BENDRADARBIAVIMAS

Balandžio 22-28 dienomis mūsų gimnazijoje įvyko partnerinių šalių susitikimas pagal ERASMUS PLUS projektą INTERNATIONAL ENCOUNTERS TO RAISE POLLUTION AND GLOBAL WARMING AWARENESS AROUND THE BALTIC SEA. Pas mus svečiavosi mokiniai ir mokytojai iš Danijos (Hjembæk Efterskole), Vokietijos (Melanchthon-Gymnasium in Berlin), Lenkijos (Liceum Ogolnoksztalcace nr VII im.K.K. Baczynskiego we Wroclawiu), ir Estijos (Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasium).

Kaip įprasta, savaitė buvo gausi veiklų, todėl prabėgo nepastebimai. Daug kas nuveikta, bet dar nemažai liko nuveikti ateityje. Kas gi padaryta? Mes pasistengėme supažindinti savo svečius su mūsų gimnazija ir jos tradicijomis, su mūsų miestu ir jo vadovu – meru Vytautu Grubliausku, su mūsų kraštu ir jo nuostabia gamta. Na ir žinoma, mes dirbome pagal numatytą planą vykdydami tiesiogines projekto veiklas.

Mes nuoširdžiai dėkojame projekto dalyviams – mokiniams ir, aišku, jų tėveliams už tarptautinių projektų idėjų palaikymą ir jų vykdymą aktyviai dalyvaujant įvairiose veikose. JULIJA Solovjova (IIIa), ALEKSANDR Vairich (Ib), JEKATERINA Pavliukovec (Id), ALISA Viktorova (Ib), NIKITA Kornilov (IIa), LEV Charitonov (Ic), NIKITA Malcev (IId), GORDEJ Andrejenko (Ib), VITALIJ Oleniov (Ia), VERONIKA Beliajeva (IIIb), OLEG Beliajev (Ic), JESSIKA Gherman (IIIb), NIKITA Narvydas (Ic), MICHAIL Kulikov (Ic), DENIS Lisovskij (Id) – tai mokiniai, kurie stengėsi būti tikri savo gimnazijos šeimininkai, parodė puikias anglų kalbos žinias bei kitus gebėjimus.

Ypač norisi padėkoti ŽANNAI BELIAJEVAI (IIIb, Ic), kuri buvo visos savaitės veiklų fiksuotoja ir aktyvi dalyvė, visą laiką suteikusi neįkainojamą pagalbą, NATALJAI GHERMAN (IIIb), skyrusiai daug laiko projektui, palaikiusiai ir kūrusiai taip reikalingą šiltą atmosferą.

Mes turime daug planų ir nebaigtų darbų, kurių imsimės vėliau, jau kitais mokslo metais.

 skaityti rusiškai


 „Aitvaro“ gimnazijoje 2018-04-27 (penktadienį) vyks Padėkos dienos renginiai, į kuriuos maloniai kviečiame visą gimnazijos bendruomenę.


Padėkos dienos renginiai:

9.00-9.45 val. – klasių valandėlės

10.00 val. – šventinis koncertas Aktų salėje

12.00 val. – šventinė mugė Sporto salėje

13.30 val. – koncertas mokinių tėvams Aktų salėje

Visą dieną veiks mokinių, tėvų ir mokytojų kūrybinių darbų paroda.


Sveikiname 2018 m. šalies mokinių rusų (gimtosios) kalbos olimpiados prizininkus ir nominantus:

Veroniką Budrytę, IIId gimnazijos klasės mokinę, užėmusią olimpiadoje III –ąją vietą.

Ivaną Dodonovą, IIIb gimnazijos klasės mokinį, kuriam buvo skirtos nominacijos už raiškųjį skaitymą ir retoriką.

Artūrą Kocių, IIIa gimnazijos klasės mokinį, kurio interpretacijai buvo skirta „Geriausiosios nominacija“.

                            

Dėkojame rusų kalbos mokytojoms Natalijai Baltadžy, Tatjanai Kapustinai, Marianai Rudenkovai.


Š.m. balandžio 12 d. mūsų gimnazijos IIa klasės mokinės: Aleksandra Kaplina, Ana Kostenkova bei Vanesa Krochina dalyvavo Klapėdos universiteto mokslinėje mokinių konferencijoje ,,Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“, kur pristatė pranešimą - ,,Visi skirtingi – visi lygūs“. Pranešimas  konferencijoje buvo nominuotas kaip informatyviausias. Mokslinėje mokinių konferencijoje dalyvavo 36 mokyklos ne tik iš Klaipėdos rajono, bet ir iš Vilniaus, Mažeikių, Telšių, Kretingos, Šilalės bei kitų regionų pagrindinių mokyklų, progimnazijų, gimnazijų, profesinių mokyklų bei daugiafunkcinių centrų. Pranešimą moksleivėms padėjo parengti  gimnazijos socialinė pedagogė Asta Bražinskienė-Gružauskė.


Balandžio 13 d. Vytauto Didžiojo gimnazijoje vyko Klaipėdos regiono mokinių ir mokytojų istorijos konferencija: "Klaipėda: Lietuvos valstybingumo šimtmetis". Konferencijos dalyviai (10-12 klasių mokiniai) pristatė savo pranešimus apie mūsų krašto istoriją, Mažąją Lietuvą, Nepriklausomybės akto signatarus, tautines mažumas XX a. Lietuvoje ir kt.

Mūsų gimnazistai - Vladimiras Jankauskas III b, Anastasija Gavrilina III b, Daniel Tarachovskij IIIb -   už savo pristatytus pranešimus buvo apdovanoti Padėkos raštais. Mokinius ruošė istorijos mokytoja Larisa Travkina ir lietuvių kalbos mokytoja Vaida Nazarovaitė. 


TARPATUTINIS BENDRADARBIAVIMAS

Kovo pabaigoje mūsų gimnazijoje įvyko partnerinių institucijų susitikimas pagal ERASMUS PLUS projektą World of Sounds – Klanwelten – Garsų pasaulyje, kuriame dalyvavo „Aitvaro gimnazijos atstovai ir mūsų partneriai iš Vokietijos (Goethe-Gymnasium, Emmendingen), Prancūzijos (Lycée du Coudon, La Garde) ir Austrijos (BHAK St. Johann im Pongau). Visi kartu praleidome neįtikėtiną savaitę! Dirbome projekto tema: įgarsinome vaizdo medžiagą, mokėmės atstovaujamų šalių dainų, keliavome, žaisdami spėliojome kalbas, dalyvavome debatuose, parodėme svečiams gražiausias mūsų miesto ir apylinkių vietas, džiaugėmės būdami kartu. Emocijos, nauji susitikimai ir pažintys, kūrybos laikas, bendravimo ir bendradarbiavimo džiaugsmas ilgam liks kiekvieno dalyvio atmintyje.

Norisi padėkoti tiems mokiniams, kurie svetingai atvėrė savo namų duris ir savaitę rūpinosi svečiais: Valentina Fiodorova (IV a), Anastasija Moisejeva (IV b), Julija  Solovjova (III a), Vladislav Žurba (IV b), Alina Jankauskaitė (III a), Ilja Razumilov (III a), Denis Lisovskij (I d), Jessika Gherman (III b), Anastasija Gavrilina (III b), Aleksandr Vairich (I b), Nikita Kornilov (II a), Veronika Beliajeva (III b), Oleg  Beliajev (I c), Veronika Kolcova (I d), Jekaterina Pavliukovec (I d), Jekaterina Bichtiakova (II a), Piotr  Lebedev (III a), Kamilija Vasilenko (IV a). Be to, nuoširdžiai dėkojame ir tiems, kurie prisijungė prie vykdomų veiklų, suteikė pagalbą: Lev Charitonov (I c), Nikita Malcev (II d), Denis Marinič (III a), Valerij Bogdanov (IV b), Daniil Gorbačiov (IV c).

Neįkainojama mums yra gimnazijos administracijos bei tėvų parama vykdant tarptautinius projektus – mokytojų iniciatyva nebūtų įgyvendinta be jų dalyvavimo ir palaikymo, todėl esame jiems be galo dėkingi ir tikimės tolimesnio bendradarbiavimo.

Šis projektas dar tik įgauna pagreitį. Prieš akis naujos kelionės ir daug džiaugsmingų susitikimų bei atradimų.

Balandį mūsų laukia dar vienas susitikimas pagal kitą tarptautinį projektą. Mes ir vėl kviečiame gimnazistus jame aktyviai dalyvauti. Jei kas susidomėjote, kreipkitės: Natalija Domnenko (002 kab. / biblioteka). Jūs mums reikalingi!

 skaityti rusiškai


Kovo 29 d. Klaipėdos Žaliakalnio gimnazijoje vyko Viljamo Šekspyro meninio skaitymo konkursas.  23 moksleiviai iš Klaipėdos miesto mokyklų Viljamo Šekspyro sonetus skaitė anglų, vokiečių, lietuvių, rusų ir ispanų kalbomis. Mūsų gimnazijai atstovavo penki mokiniai: Jekaterina Travkina (IIIa) ir Ivan Dodonov (IIIb) - skaitė ispaniškai, Aleksandr Vairich (Ib) skaitė vokiškai,  Toma Urnikytė (IIIc) ir Emilija Tolstova (IId) skaitė angliškai.  
Žiuri komisija atsakingai vertino moksleivių pasirinktus kūrinius, kalbos raišką, tarimą, intonaciją, gestus.
Sveikiname prizines vietas laimėjusias mokines: Tomą Urnikytę  (I vieta) ir Emiliją Tolstovą  (II vieta).
Dėkojame visiems konkurso dalyviams ir mokytojoms, paruošusioms skaitovus,: Natalijai Domnenko, Tatjanai Larionovai, Liubov Miloradovai, Oksanai Tiapševai.

                   


2018 m. kovo 30d. gimnazijoje buvo organizuota Karjeros diena "Klaipėdos universiteto inžinieriaus diena"

Jūros technologijų ir ir gamtos mokslų fakulteto dekanė Doc. dr. Rima Mickevičienė kartu su fakulteto dėstytojais pristatė Klaipėdos universiteto programas. Gimnazistai turėjo ir praktinių užsiėmimų.

 
 
 
  

Š. m. kovo 23-24 dienomis buvo organizuota 25 –oji  „Maisto banko“ akcija.

Džiaugiamės galėdami prisijungti prie pilietinės iniciatyvos, kur pastaraisiais metais  dalyvaujame ir mes - ,,Aitvaro“ gimnazija, kviesdami gimnazijos bendruomenę  susivienyti  prekybos centre „Arena“ („RIMI“). Sulaukėme sąžiningų, aktyvių, pasiruošusių padėti ir nuoširdžiai dirbti akcijos metu pedagogų bei gimnazistų. ,,Maisto banko“ akcijoje vienu metu nuo ryto iki vėlaus vakaro  dalyvavo po 6 mūsų gimnazistus, kurie  keitėsi kas 2 valandas, o  jiems talkino ir pedagogai. „Maisto banko“ akcijos metu prašėme paaukoti ilgo galiojimo maisto produktų: makaronų, kruopų, miltų,  aliejaus, konservų, cukraus, sausų pusryčių ir kt. 

„Maisto banko“ akcijos metu surinktas maistas atitenka socialinių organizacijų globojamiems žmonėms – daugiavaikėms šeimoms, mažas pajamas gaunantiems neįgaliesiems, senoliams, bedarbiams, vienišoms, vaikus auginančioms motinoms, socialinėje krizėje atsidūrusiems asmenims ir kt.

 

Džiaugiamės aukojusių žmonių dosnumu!


 Kovo 23 vyko tradicinis, jau jubiliejinis – dvidešimtasis- intelektualus biologijos žaidimas „Kas? Kur? Kada?“.

                             

Žaidimo vedančioji biologijos mokytoja Tatjana Bugajeva ir informacinių technologijų mokytoja Tatjana Liašenko paruošė originalius, kartais visai netikėtus ir suktokus klausimus, į kuriuos komanda pasitarusi privalėjo atsakyti per minutę. Komandą sudarė I-IV gimnazijos klasių mokiniai: Antonas Cifirovas, Julija Koškina, Jekaterina Strelčenko, Edgaras Kiudelis, Nikita Bachmetjevas, Anastasija Fiodorova (buvusi abiturientė) ir Angelina Latuškina (komandos kapitonė). Komandos atsakymai parodė puikų mokinių žinių lygį ir gebėjimą jas taikyti praktiškai. Rezultatu 7:6 laimėjo komanda! Žiūrovų balsavimu buvo išrinkti geriausi žaidėjai: Jekaterina Strelčenko, Nikita Bachmetjev, Angelina Latuškina. Šaunuoliai!

skaityti daugiau


Tarptautinio ERASMUS + projekto „Garsų pasaulis“ partnerių iš Prancūzijos, Vokietijos ir Austrijos priėmimo savaitės programa (2018m Kovo 17-24d.d.)

skaityti daugiau


Kovo 21 dieną mokytojos Tatjana Bugajeva, Ala Aleksandravičienė, Tatjana Liašenko ir Irina Vorobjova tradiciškai pravedė miesto renginį - konkursą, skirtą pasaulinei Žemės dienai paminėti,  „Mes už tave atsakingi, Žeme“. Savo žinias demonstravo ir tarpusavyje rungėsi dvi mokinių komandos iš I-III gimnazijos klasių mokinių - „Neramios širdys“ ir „Apokalipsė“. Mokinių atsakymai liudijo, kad mūsų gimnazistai yra neabejingi ekologijos problemoms.

 

Rimtus klausimus keitė įdomūs ir žaismingi konkursai. Žiūrovai aktyviai sirgo už savo komandas. Kol komandos atliko užduotis, III d  klasės mokinys Pavel Ivančenko dainavo apie Žemę.

Žiuri komisijos paskaičiavimu laimėjo nedidelę taškų persvarą surinkusi „Apokalipsės“ komanda.

Dėkojame visiems dalyviams ir mokytojams už gražų renginį.

skaityti daugiau


,,Aitvaro" gimnazijos mokiniai pristato savo kūrybinius darbus (trumpo metro dokumentinius fimus)

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook (laukiame Jūsų palaikymo!)

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook




Trečiadienį, kovo mėn. 14 d., septynetas IIID klasės mokinių – jaunųjų lyderių komanda, kartu su „Vėtrungės“ gimnazijos ir Palangos Senosios gimnazijos lyderių komandomis vedė sporto renginį ”Sports Festival” Palangos sporto centre, į kurį sugužėjo 200 vaikų iš „Gabijos“, „Versmės“ progimnazijų ir Palangos pradinės mokyklos. Tai buvo finalinis Britų tarybos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuoto jaunųjų lyderių projekto „Svajonių komandos“ renginys, kuriam ruoštasi keletą mėnesių. Projekto tikslas – puoselėti mokinių lyderystės dvasią ir vertybes.

Dar vasario 12 d. „Aitvaro“ gimnazijoje projekto dalyviai susipažino vieni su kitais, užmezgė ryšius, parodė savo paruoštus žaidimus ir estafetes. Antrojo susitikimo, kovo 5 d. Palangos Senojoje gimnazijoje, metu  buvo nustatyta galutinė žaidimų seka, jaunieji lyderiai dar kartą atrepetavo žaidimus ir estafetes..

Į renginio vietą važiuota pakilios nuotaikos. Vesti renginį jauniesiems lyderiams buvo savotiškas iššūkis ir  nelengvas uždavinys.

Sporto festivalis prasidėjo mankšta-apšilimu (flešmobu) pagal dainą „Turiu laivelį mažą“. Vaikai buvo padalinti į 10 komandų po 20 žmonių (kiekvienai priskirtas lyderis-vadovas) ir dalyvavo devyniose judriose estafetėse. Po to visa salė virto vienu dideliu ratu su dešimt improvizuotų „stotelių“, kur komandoms buvo parodyti įdomūs žaidimai.

 Pagaliau atėjo ilgai lauktas apdovanojimų momentas – ir vaikams, ir jauniems lyderiams buvo įteikti diplomai, vaikų komandoms (laimėtojoms ir nominantėms) – po tortą. Neliko nuskriausti ir lyderiai.

Linksmai nusiteikę „Aitvaro“ gimnazijos jaunieji lyderiai grįžo į Klaipėdą.

Jaunųjų lyderių programa suteikė puikią progą sužinoti naujų dalykų, pajusti komandinę dvasią ir išbandyti lyderio „amatą“, o festivalio akimirkos – nepakartojamos. Klausimynuose jau galėjo sąžiningai pažymėti, kad išmokta savarankiškai priimti sprendimus, vadovauti ir įsiklausyti į koleg(i)ų nuomonę.

 

Nuotraukų mega-albumą žiūrėkite čia: https://drive.google.com/open?id=1VcakMjSZAkcd5qkONT8-VQHl3w4TNwyt

Labai dėkojame mūsų klasės vadovei anglų kalbos mokytojai Tatjanai Larionovai ir kūno kultūros mokytojui Anatolijui Žorniakui. Be jų pagalbos, vargu ar būtume pasiekę tokių tikslų.


Kovo 16 dieną gimnazijos aktų salėje liejosi muzikos garsai ir nuostabūs jaunųjų atlikėjų balsai. Vyko, jau tradiciniu tapęs, konkursas „Geriausias Klaipėdos miesto ir apskrities gimnazijų balsas“. Scenoje varžėsi 17 dalyvių, kurie atliko ir visiems gerai žinomų autorių dainas, ir savo autorinius kūrinius.

Mūsų gimnazijai atstovavo IVb klasės mokinė Anastasija Mamonova, IIIa klasės mokinys Ilja Razumilov, IIId klasės mokinė Polina Ščedrova ir Ic klasės mokinė Arina Kolbasova. Arina ne tik užėmė III –ąją vietą, bet ir pelnė žiūrovų simpatijų prizą. Antrąją vietą iškovojo Palangos Senosios gimnazijos mokinė Austėja Mikutytė, o pirmąją vietą – Ąžuolyno gimnazijos atstovė Paulinė Skrabytė. Geriausiu duetu buvo pripažintos Klaipėdos licėjaus atlikėjos.

                             

Sveikiname nugalėtojus, dėkojame visiems dalyviams ir juos paruošusiems mokytojams!

skaityti daugiau


Kovo 13 dieną gimnazijoje nuo pat ankstyvo ryto tvyrojo Šimtadienio šurmulys. Išradingos ketvirtokų mamos prie paradinių durų triukšmingai pasitikinėjo abiturientus ir įteikinėjo dvylikos mokyklinių metų  nugalėtojų  medalius.

O aktų salėje abiturientų laukė savotiški testai - išbandymai, ar tikrai jie visapusiškai yra pasirengę abitūros egzaminams ir būsimam savarankiškam gyvenimui.  

 Lieka tik sėkmingai išlaikyti tikruosius brandos egzaminus, kurie jau visai greit.

Sėkmės, abiturientai!

skaityti daugiau


Kovo 8 dieną jau dešimtą kartą gimnazijos aktų salėje vyko Valso konkursas. Šešios poros, kurias paruošė choreografijos mokytoja Virginija Valasevičiūtė, padovanojo žiūrovams po du nuostabius šokius: valsą ir šiuolaikinį pačių atlikėjų pasirinktą šokį. Lydimos aplodismentų į salę įžengė šokėjų poros: Kamila Košarnaja ir Bogdan Čiumačenko (IIb klasė), Valerija Serbinova (IId) ir Timūras Milašius (IIIc klasė), Ksenija Vasiljeva (Ib klasė) ir Daniil Gorbačiov (IVc klasė), Alesia Voronko ir Nikita Grigorjev (IIIa klasė), Jelizaveta Kirijenkova („Žaliakalnio“ gimnazija) ir Aleksandr Vairich (Ib klasė), Anastasija Gavrilina ir Artiom Boreikin (IIIb klasė). Gimnazistai padovanojo puikią šventę mums, žiūrovams.

Kol žiuri prakaitavo, užburiančius šokius dovanojo konkurso svečiai, profesionalių šokėjų pora – Aleksandr Katalov ir jo žavioji partnerė.  O žiuri komisijai teko tikrai sunki užduotis: išrinkti geriausią iš geriausių, nes kiekvienos poros šokiai pasižymėjo originalumu, gražiu atlikimu. Kostiumai traukte traukė akį. 

Geriausia 2018 metų gimnazijos šokėjų pora tapo Ksenija Vasiljeva ir Daniil Gorbačiov. O žiūrovų simpatijų prizas atiteko III a gimnazijos klasės mokiniams Alesiai Voronko ir Nikitai Grigorjevui.

skaityti daugiau


Projekto ,,Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ finalą vainikavo ,,Vėtrungės gimazistų komandos sukurtų TV serialų (,,Diferent“, ,,Dauštas ir dingęs“) bei ,,Aitvaro“ kūrybinės grupės trumpo metro dokumentinių filmų (jų buvo net šeši: ,,Draugystė“, ,,Bangos, ,,Gamtos vaikai“, ,,Bėgant laikui, ,,Waves“, ,,Namas“) premjera.

Peržiūra, aptarimas, dalijimasis patirtimi vyko Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Nuoširdžiai dėkojame suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriaus vedėjai Loretai Liutkutei už šiltą priėmimą, filmuko apie biblioteką pristatymą bei talentą prakalbinti mūsų kūrėjus. Gimnazistai noriai dalijosi savo įspūdžiais, džiaugėsi naujais atradimais, įgyta patirtimi, galimybe pasijusti tikrais kūrėjais: režisieriais, operatoriais, aktoriais, filmų įgarsintojais (galbūt ateityje ne vienas iš jų ir taps garsus vienos ar kitos srities specialistas) . Žiūrovų aplodismentai – geriausia padėka kūrėjams (o jų šią popietę tikrai netrūko). Tai geriausias įrodymas, kad tokia veikla mokiniams ne tik įdomi, bet ir prasminga, tai galimybė pažinti, atrasti, mokytis kitaip (juk mums, mokytojams, svarbiausia, kad mokinys patirtų sėkmę).

Kita renginio dalis – padėkos ir atminimo dovanėlės, kurias kiekvienam dalyviui ir mokytojams įteikė Regina Statkuvienė, ,,Medijų savaitės“ koordinatorė, buvo ne mažiau reikšminga. Tai dėmesys ir įvertinimas už mokinių kruopštų, nuoširdų bei kūrybingą darbą. Tikimės, kad mokiniai ir toliau tęs pradėtą darbą, ieškos kūrybinių idėjų (lauksime naujų ar jau pradėtų kurti filmų tęsinio). Sėkmės ir kūrybiškumo Jums, mieli gimnaistai!

    

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook (laukiame Jūsų palaikymo!)


Šiandien (kovo 14d.) kūrybinės dirbtuvės iš Prano Domšaičio galerijos persikėlė į gimnazijos skaityklą, kur nuo ankstyvo ryto vyko įtemptas darbas (nufilmuotą medžiagą reikėjo montuoti, įgarsinti, o įspūdingiausius kadrus sujungti į vieną bendrą filmo vaizdą). Po pietų ,,juodas“ darbas buvo baigtas ir mokinių komanda, nors ir pavargusi po įtemto darbo, bet su šypsenomis veiduose ir neblėstančiu entuziazmu kartu su su režisierėmis ir mokytojomis vėl sugužėjo į Prano Domšaičio galeriją.

Po režisierės Marijos pristatymo ir paskatinimo prasidėjo trumpo metro filmų peržiūra, aptarimas ir prisiminimai apie nuveiktą darbą. Vieniems sunkiausia buvo filmuoti, nes diena pasitaikė šalta ir vėjuota, o dirbti (ne vieną valandą pliaupiant lietui) reikėjo lauke, kitiems – atrinkti medžiagą, montuoti, parinkti tinkamą muziką, bet svarbiausia, kad visa kūrybinė grupė tryško džiaugsmu ir kalbėjo apie įdomų kūrybinį procesą, galimybę į daiktus, žmones, aplinką pažvelgti kitomis akimis. Džiaugėsi, kad atsivėrė naujos galimybės pajusti, kad mokymasis gali būti įdomi veikla, kuri skatina kūrybiškumą ir mąstymą. Ir ,žinoma, darbas netradicinėje aplinkoje bei grupėje suteikė galimybę geriau pažinti savo draugus bei išgirsti, įsiklausyti į kito nuomonę.

Buvo peržiūrėti ir įvertinti 7 grupių kūrybiniai darbai (kiekviena grupė sugalvojo ne tik originalų kūrybinės darbo grupės, bet ir filmo: ,,Draugystė“, ,,Bangos, ,,Gamtos vaikai“, ,,Bėgant laikui, ,,Waves“, ,,Namas“ pavadinimą). Didžiausią džiaugsmą kėlė tai, kad po kiekvieno peržiūrėto filmo nuaidėdavo audringi plojimai, o mokiniai, skatinami režisierių, drąsiai dalijosi savo įspūdžiais, negailėjo gražių žodžių savo draugams, nebijojo išsakyti ir kritikos.

Dar kartą nuoširdžiai dėkojame Prano Domšaičio galerijos administracijai: vedėjai Kristinai Jakubauskienei ir muziejininkei Vaidei Gaudesiūtei už suteiktą galimybę dirbti galerijoje, nuostabioms, kūrybingoms režisierėms Marijai Stonytei ir Aistei Žegulytei už įdomiai organizuotą veiklą ir įgytus naujus įgūdžius bei visai projekto ,,Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ komandai (ypač Dovilei Abelaitei)  už galimybę dalyvauti šiame projekte ir ,žinoma, savo kūrybingiems Ib gimnazijos klasės mokiniams, kurie neskaičiuodami laiko nuo projekto pradžios (2017m. spalio mėn.) noriai įsijungė į projektinę veiklą, o  IIa gimnazistams Aleksandrai Kaplinai ir Aleksandrui Chitrenko ačiū, kad šiandien  prisidėjo prie kūrybinių darbų įgyvendinimo ( padėjo montuoti filmą).

Nekantriai laukiame penktadienio (kovo 16d.), nes Klaipėdos savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyks atviras renginys, kuriame susitiksime su ,,Vėtrungės“ gimazijos mokinių kūrybine grupe, pasidalinsime įgyta patirtimi, pristatysime  kūrybinius darbus. Tikimės įdomaus ir prasmingo susitikimo.

  

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook (laukiame Jūsų palaikymo!)



Klaipėdos ,,Aitvaro“ gimnazijos mokinių darbas kūrybinėse dirbtuvėse Prano Domšaičio galerijoje įsibėgėjo. Šiandien (kovo13) gimnazisti visą dieną skyrė pasirinktų objektų filmavimui. Darbas buvo intencyvus, reikalavo daug pastangų ir laiko, tačiau sukaupta ir su režisierėmis nufilmuota medžiaga teikia vilties, kad pavyks įgyvendinti kūrybinius sumanymus, pasiekti galutinį tikslą – sukurti trumpo metro dokumentinį filmą. Rytoj laukia atsakingas kūrybinis etapas – vyks nufilmuotos medžiagos montavimas ir įgarsinimas (kūrybinės dirbutuvės persikels į gimnasijos skatyklą).

 

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook (laukiame Jūsų palaikymo!)


Klaipėdos ,,Aitvaro“ gimnazijoje toliau tęsiasi projektas „Dideli maži ekranai“. Šiandien (kovo 12d.)  prasidėjo dokumentinio filmo kūrybinės dirbtuvės, kurias veda talentingos kino režisierės Marija Stonytė ir Aistė Žegulytė. Susipažinimas ir darbo pradžia Ib klasės mokiniams prasidėjo gimnazijos skaitykloje, kur režisierės papasakojo, kas yra dokumentinis kinas, koks jis gali būti.  Vėliau kūrybinis procesas persikėlė į Prano Domšaičio galeriją (nuoširdžiai dėkojame galerijos administracijai: vedėjai Kristinai Jakubauskienei ir muziejininkei Vaidei Gaudesiūtei, už suteiktą galimybę dirbti galerijoje).

Pažiūrėjus H.Franko filmą ,,Dešimt minučių vyresni“ ir V.Kosakovskio filmo ,,Tyliau“ ištrauką, režisierės bendraudamos su mokiniais išsiaiškino, kas svarbu režisieriui, papasakojo apie kino kalbos pagrindus. Vėliau 24 gimnazistai, susiskirstę į grupes ir gavę užduotį, ėmėsi kūrybinės veiklos. Pirmiausia reikėjo išsirinkti paveikslą, jį nufotografuoti (be rėmo). Tada visi patraukėme į miesto erdves ieškoti objektų dokumentinio filmo siužetui. Galerijoje pasirinktas paveikslas  ir vaizdai miesto erdvėse (gatvės, žmonės, skulptūros, architektūros detalės) privalėjo turėti sąsajų su paveikslu ir tapti paveiklo pasakojimo tęsiniu.

Atlikus šią užduotį, mokiniai vėl sugužėjo į kūrybines dirbtuves P.Domšaičio galerijoje ir su režisierėmis aptarė kūrybininės idėjos raidą. Diskusija užsitęsė, nes buvo audringai aptariami kūrybinių idėjų pasiūlymai, ieškoma optimaliausio kūrybinio sumanymo sprendimo. Galiausiai buvo prieita prie vieningos nuomonės ir mokiniai gavę namų darbų užduotį (nufotografuoti dar 5-6  objektus, kurie pasakotų apie tolimesnę siužeto raidą) išsiskirstė namo.

Mokiniams veikla buvo įdomi, naudinga, tačiau pareikalavo nemažai kantrybės ir susiklausymo. Dėkojame gimnazistams už kūrybiškumą, aktyvumą, entuziazmą, o režisierėms už įdomią veiklą, toleranciją bei kantrybę. Nekantriai laukiame rytdienos, nes prasidės kitas darbo etapas – filmavimas.

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook (laukiame Jūsų palaikymo!)


Pirmadienį,  kovo 12 dieną, „Žaliakalnio“ gimnazijoje vyko Klaipėdos miesto tautinių mažumų mokyklų mokytojų ir mokinių projekto „Literatūriniai skaitymai netradicinėse erdvėse“, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, baigiamasis renginys. Mūsų gimnazijai šiame projekte atstovavo Daniill Degtiar, Pavel Ivančenko, Vladimiras Jankauskas, Vladislavas Karnešov, Leonid Mina, Artūras Pampė. Trečiokams renginiui pasiruošti padėjo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Vaida Nazarovaitė ir Genovaitė Vaišvilienė.


Kovo 2 d. „Kultūros fabrike“ vyko jau 8-oji Klaipėdos mokinių mokomųjų bendrovių mugė, kurioje dalyvavo net 22 komandos. Komandos pristatė savo veiklą, demonstravo verslo kūrimo ir plėtros žinias, rodė savo sukurtus gaminius. III gimnazijos klasių mokinių įkurta bendrovė „Kitaip" užsiima paslėptų suvenyrų gamyba ir pardavimu. Mūsų bendrovei buvo skirta labai svari nominacija  -  ,,Už geriausią mokinių mokomosios bendrovės pristatymą". Sveikiname bendrovės prezidentą Ivaną Dodonovą, bendrovės viceprezidentą Danielių Tarachovskį, aktyviausią bendrovės narį  Aleksejų Kostenko.

Didžiuojamės, kad ugdytiniai dalį pelno skiria Klaipėdos vaikų globos namams  ,,Rytas". Už šią paramą gimnazistai gavo vaikų globos namų bendruomenės padėką. Šaunuoliai!

 


 Vasario 27 dieną Vilniaus Rusų dramos teatre vyko šalies projekto „Būkime kartu“  baigiamasis teatralizuotas renginys, skirtas 60 - ųjų metų rusų poetams. Renginyje dalyvavo ir mokiniai iš 9 sostinės gimnazijų.

Mūsų gimnazijos atstovai atvežė choreografinę kompoziciją. Mokiniai skaitė 60-ųjų metų rusų poetų eiles lietuviškai ir rusiškai. Jauniesiems aktoriams Marijai Baranovskajai, Artiomui Boreikinui, Anai Voločko, Alionai Driuk, Ivanui Dodonovui, Michailui Kulikovui, Danieliui Tarachovskiui, Anai Michno, Daniilui Gorbačiovui, Nikitai Malcevui pavyko sukurti savotišką tos epochos atmosferą, perteikti to meto viltis, svajones. Žiūrovai sužinojo daug nauja apie 60 - ųjų kultūrinį gyvenimą.

Linkime kūrybinės sėkmės mūsų jauniesiems aktoriams ir puikių idėjų mokytojams.

skaityti daugiau


Vasario 27 dieną gimnazistai, lydimi mokytojų Tatjanos Kovalenko, Svetlanos Mineikienės ir Natalijos Domnenko, lankėsi respublikos sostinėje Vilniuje. Net ir stiprus šaltis nesugadino kelionės.               

Grupė mokinių, lydimų mokytojų Natalijos Baltadžy ir Virginijos Valasevičiūtės,  dalyvavo šalies projekto „Būkime kartu“ baigiamajame renginyje. Renginys vyko Rusų dramos teatre. Apie patį projektą plačiau bus galima sužinoti kitame straipsnyje.

Kitos  mokinių grupės laukė ekskursija po Vilniaus katedrą, kurios metu turėjo progą pažvelgti į sostinę iš 57 metrų aukščio. Toks yra katedros varpinės aukštis. Apsilankė ir pačioje bažnyčioje. Nusileido į katedros požemius, kuriuose buvo laidojami žymūs Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žmonės: didikai, vyskupai, kunigaikščiai.

Po ekskursijos, pasivaikščioję Gedimino prospektu, gimnazistai patraukė į Rusų dramos teatrą. Čia jie kaip tik spėjo pamatyti ir saviškių pasirodymą, kuriuo buvo labai sužavėti.

Tikime, kad mokinių atmintyje ilgam išliks išvykos akimirkos.


Informuojame, kad 2018 m. kovo 12-14 d. I b klasės mokiniai dalyvaus respublikinio projekto „Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ veiklose. Užsiėmimai su mokiniais vyks pirmadienį – trečiadienį nuo 9. 00 iki 15.00 val.

Kviečiame gimnazijos bendruomenę penktadienį (2018 m. kovo 16 d., 13.00 val.) dalyvauti projekto kūrybinių darbų pristatyme, kuris vyks Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Turgaus g.8).


Pamokų tvarkaraštis (nuo 2018 03 05)


Klaipėdos ,,Aitvaro” gimnazijos kūrybinė grupė pristato naujausias žinių laidas.

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook (laukiame Jūsų palaikymo!)


"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook



Klaipėdos ,,Aitvaro“ gimnazijos Ib klasės mokiniai (vadovaujami dailės mokytojos Žaklinos Peseckaitės ir lietuvių kalbos mokytojos Daivos Rudienės) gimnazijos skaitykloje įrengė Medijų erdvę, kurią pavadino ,,Retro medijos“. Kodėl pasirinkome tokį pavadinimą? Norime atgaivinti prisiminimus apie senus laikus. Juk senų ir naujų technologijų susidūrimas išties įdomus dalykas. Mes pažengėme taip toli, kad daugumai, o ypač jaunimui, laiškai, juostiniai fotoaparatai ir daugelis senų medijų yra antikvaras (juk šiais laikais medijas galima valdyti net balsu). Šie daiktai primena, kad laikas sparčiai bėga ir viskas keičiasi milžinišku greičiu. Kviečiame gimnazijos bendruomenę ne tik pasidomėti, kas telpa į žodį media, bet ir papildyti savo eksponatais mūsų įrengtą ,,Retro medijų“ erdvę.

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook


 

 

Vasario 28 d. mūsų gimnazistai dalyvavo Nacionaliniame konkurse „Lietuvos istorijos žinovas 2018” . Kiekvienas konkurso dalyvis turėjo galimybę ne tik pasitikrinti Lietuvos istorijos žinias, bet ir praplėsti savo akiratį.

Sveikiname gimnazistus, susirinkusius konkurse daugiausiai taškų:
I vieta - Lebedeva Anželika (III a)
II vieta - Šigajeva Alina (III a), Kovaliova Marina (III c)
III vieta- Faller Kristina (III c), Čumačenko Bogdan (III b).


Nacionalinis diktantas 2018

VšĮ Pilietinės minties institutas  ir Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“ jau 11-tą kartą organizuoja tarptautinį suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantį konkursą Nacionalinis diktantas, kurio tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai, prisidėti prie lietuviško žodžio puoselėjimo.

Tad kovo 2 dieną gimnazijos I-IV klasių mokiniai dalyvavo I-ame ture, o kartu su jais diktantą rašė ir mūsų socialinė pedagogė Asta Bražinskienė-Gružauskė. Diktantas buvo transliuojamas tiesiogiai per LRT Radiją ir internetu. Mokiniams buvo nelengva parašyti didelės apimties tekstą iš klausos. Daugelis pasibaigus transliacijai lengviau atsipūtė ir mankštino pavargusias rankas.

Dėkojame visiems dalyviams!


Klaipėdos ,,Aitvaro“ gimnazija dalijasi straipsniu, kuriame pristato įsimintiniausias  respublikinio projekto ,,Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ akimirkas.

Projekto veikla prasidėjo rudenį, o pirmoji pamoka (spalio 17) buvo suorganizuota netradicinėje aplinkoje – P.Domšaičio galerijoje. Pirmojo užsiėmimo metu mokiniai dirbo su planšetiniais Asus kompiuteriais ir juose įdiegta nemokama programa "Face Switch", su kuria galėjo kurti portretų koliažus (du galerijos portretus jungti į vieną). Planšetiniuose Ipad kompiuteriuose naudota namokama progamėlė "NGA kids ard zone": programoje daug dailės animuotų užduočių (peizažų, portretų kūrimas, koliažų darymas ir pan.) Taip pat mokiniai išbandė interaktyvią lentą, kurioje piešė, dėliojo fragmentus. Organizuotos pamokos mokiniams padėjo suvokti, kad kūryba turi įvairias meno formas. Šios veiklos suteikė galimybę suprasti, kad įvairių dalykų mokymasis gali būti kūrybiškas.

Taip pat didžiulio mokinių susidomėjimo sulaukė pamoka apie animaciją (12-17). Pamokos įvadinėje dalyje, bendraudami su mokiniais, išsiaškinome pagrindinius animacijos (multiplikacijos) kūrimo principus, atlikimo techninę įvairovę ir raidą – nuo zootropų sukūrimo iki kompiuterinių technologijų pritaikymo. Pasakojimas buvo iliustruojamas vaizdine medžiaga; How stop – motion animated films are made, Aleksandro Petrovo filmas „The old men and the see“, animacinis filmas „Laimės žiburys“. O svarbiausia, kad susipažinę su teorine medžiaga mokiniai turėjo galimybę atlikti praktines užduotis. Mokiniai kūrė taumatropus, piešinius atkuriančius objekto judėjimą.

 Gimnazistai aktyviai bendrauja Facebook, Instagram socialiniuose tinkluose. Džiaugiamės, kad mokiniai atrado naujų galimybių mokytis, o pirmasis kūrybinis darbas – žinių laida, skirta pristatyti Vasario 16-osios renginius, skirtus Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti sulaukė didžiulio gimnazijos bendruomenės susidomėjimo (netrukus turėtų pasirodyta nauja žinių laida, skirta pavasario šventėms bei tradiciniam Valso konkursui pritatyti). Ir ,žinoma, nekantriai laukiame susitikimo su režisierėmis Marija Stonyte ir Aiste Žegulyte bei kūrybinių dirbtuvių, (kovo 12-14) kur filmuosime trumpo metro filmą.

                          

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook. Prašome "Aitvaro" gimnazijos bendruomenės palaikymo.


Dalyvavimas Klaipėdos "Varpo" gimnazijos akcijoje "Pasirašymas Nepriklausomybės Akto kopijoje"


 KLAIPĖDOS "AITVARO" GIMNAZIJOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL UGDYMO VEIKLŲ ORGANIZAVIMO 2018 M. KOVO 2 (KARJEROS IR VERSLUMO) DIENĄ

Verslumo ir karjeros ugdymo dienos renginiai


DĖMESIO! „Maisto banko“ akcija!

Tai dukart metuose vykstantis nacionalinis paramos maistu rinkimas: kiekvieną pavasarį ir rudenį vykstančios „Maisto banko“ akcijos metu maisto prekių parduotuvėse tūkstančiai savanorių pasitinka pirkėjus dalindami skrajutes ir prašydami paaukoti ilgai negendančių maisto produktų. Gerų žmonių paaukotas maistas atitenka nepasiturintiems, kuriais rūpinasi beveik 400 socialinių organizacijų ir įstaigų. Šių organizacijų aktyvistai drauge su moksleiviais, socialiai atsakingų bendrovių darbuotojais padeda parduotuvėse surinkti pirkėjų aukojamą maistą. „Maisto banko“ akcijose surinktas maistas išdalinamas daugiau nei 50 tūkst. nepasiturinčių asmenų.

Džiaugiamės galėdami prisijungti prie pilietinės iniciatyvos ir kviečiame gimnazijos bendruomenę kovo 23, 24 dienomis dalyvauti socialinėje akcijoje prekybos centre Arena („RIMI“). Tikimės sulaukti sąžiningų, aktyvių, pasiruošusių padėti ir nuoširdžiai dirbti akcijos metu gimnazistų. 

Vietų skaičius ribotas! Kreiptis į Dianą Mineikienę (306 kab.)


TARPTAUTINIS BENDRADARBIAVIMAS

2018 metų vasarį iš kelionės pagal ERASMUS PLUS projektą GARSŲ PASAULYJE“ („Klangwelten“ / „World of Sounds“) grįžo „Aitvaro“ gimnazijos mokinių ir mokytojų grupė – Alina Jankauskaitė (III a), Anastasija Moisejeva (IV b), Denis Lisovskij (I b), Ilja Razumilov (III a), Julija Solovjova (III a), Valentina Fiodorova (IVa), Vladislav Žurba (IV b), vokiečių kalbos mokytoja Natalija Domnenko, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Diana Mineikienė.

Tai buvo pirmasis partnerinių institucijų susitikimas, kuriame dalyvavo visų projekto partnerių atstovai iš Prancūzijos, Lietuvos, Vokietijos ir Austrijos. Be jokių pagražinimų galima teigti, kad susitikimas buvo šiltas, įdomus ir prasmingas. Susirinkę Prancūzijoje (La Garde) jaunuoliai iš visų šalių buvo atviri bendravimui ir bendradarbiavimui, kultūringi, imlūs ir aktyvūs visų pasiūlytų projektinių veiklų dalyviai.

Visi kartu aplankėme Tuloną, Marselį, susitikome su La Garde miesto, kuriame ir yra partnerinė mokykla, meru, dirbome pagal projektą, žavėjomės neįtikėtina gamta ir istorinėmis Provanso įžymybėmis, na ir aišku, daug bendravome, pažindami vieni kitų tradicijas ir papročius.

Reikia pažymėti, kad mūsų gimnazijos mokinių grupė nuo pirmųjų minučių užkrėtė visus projekto dalyvius pozityvia energija, todėl norisi jiems nuoširdžiai padėkoti – AČIŪ, mielieji!

Projektas tik prasidėjo. 2018 metų kovo 18-24 dienomis įvyks visų partnerinių institucijų susitikimas mūsų gimnazijoje. Mes ruošiamės, laukiame, tikime, kad ir šis susitikimas bus įsimintinas visiems projekto dalyviams.

Vis dar KVIEČIAME tuos, kurie norėtų prisijungti prie projekto. Ateikite įgyti naujų patirčių! Juk dalyvavimas projekte – tai galimybė ugdytis naujas savybes, sužinoti kažką naujo iš įvairių gyvenimo sričių, patikrinti savo užsienio kalbų mokėjimo žinias, rasti naujų draugų ir bendraminčių Laukiame Jūsų 002 kabinete ar bibliotekoje (Natalija Domnenko) arba 306 kabinete (Diana Mineikienė). Kitais metais numatytos kelionės į Vokietiją ir Austriją. Dar yra keletas laisvų vietų!

 

Skaityti rusiškai


Vasario 15 dieną gimnazijoje vyko šventiniai Lietuvos valstybės atkūrimo 100 minėjimo renginiai. Tą dieną vyko netradicinės pamokos, skirtos jubiliejui. Pamokose mokytojai pasakojo apie Lietuvos pasiekimus įvairiausiose srityse. Parinktų įdomių faktų, interaktyvių programų, viktorinų, kūrybinių užduočių dėka šių pamokų mokiniai nepamirš ilgai.

Po pamokų aktų salėje vyko šventinis koncertas, po kurio gimnazijos bendruomenė dalyvavo miesto pilietinėje akcijoje „Pasveikinkime Lietuvą“. Susikabinę rankomis apkabinome nors mažą dalelę Lietuvos...

                   

skaityti daugiau


Ib gimn. klasės mokiniai (vadovaujami dailės mokytojos Žaklinos Peseckaitės, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Daivos Rudienės bei informacinių technologijų mokytojos Julijos Šerstobitovos) šiais mokslo metais turi galimybę mokytis kitaip, nes dalyvauja respublikiniame projekte ,,Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“. Mokiniams buvo organizuotos pamokos ir praktiniai užsiėmimai, kur jie susipažino su kino istorija, kino planų naudojimu ir jų poveikiu bei išmoko ,,skaityti“ kino ženklus. Džiaugiamės, kad mokiniams įdomu gilintis į kino kūrybos sritis skirtingais aspektais, o kūrybines užduotis atlieka su didžiuliu įkvėpimu ir entuziazmu. Jūsų vertinimui, miela ,,Aitvaro“ gimnazijos bendruomene, pristatome pirmąjį kūrybinį darbą ,,Aitvaro“ gimnazijos naujienos“ nuoširdžiai tikimės Jūsų palaikymo tolesnei mūsų veiklai. Jūsų dėmesiui siūlome sutrumpintą laidos variantą. Laukite tęsimo..

"Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose" facebook. Prašome "Aitvaro" gimnazijos bendruomenės palaikymo.


Vasario 13 d. “Aitvaro“ gimnazijoje vyko mokyklinio teatro „Talisman“ spektaklio „Gogolio aistros“ premjera. Režisierė Galina Semionova kartu su talentingų vaikų grupe leido pasinerti į klasikinės literatūros pasaulį.

Premjeroje dalyvavęs garbingas svečias Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasveikino visus susirinkusius Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga ir palinkėjo mokiniams ir jų mokytojams neblėstančios kūrybos ir sėkmės.

                               


skaityti daugiau


2018 vasario 12-15 d. gimnazijoje vyks Socialinių mokslų savaitė


Užsienio kalbų savaitė

Renginio aprašymas


Užsienio kalbų savaitė


Pamokų tvarkaraštis 2017-2018 (II pusm)


 SVEIKINAME MIESTO LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS OLIMPIADOS (II turas) NUGALĖTOJUS!!!

2018 m. sausio 24 d. Klaipėdos "Gabijos" progimnazijoje vyko miesto lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada I-II klasių mokiniams (nelietuviškų mokyklų). Rezultatai džiugina: EDGARAS KIUDELIS (II d) laimėjo I-ąją vietą (mokytoja Diana Mineinėkie)JULIJA KOŠKINA (II c) laimėjo II-ąją vietą (mokytoja Ona Mikūtienė). Laimėtojai kovo 23 d. dalyvaus respublikinėje olimpiadoje Visagine. Linkime jiems sėkmės


Gruodžio mėnesį mūsų gimnazijoje vyko tautinių mažumų mokyklų 9-10 kl. mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados I turas.

Šios olimpiados nugalėtojai:

Koškina Julija IIa

Kuzmenko Inesa IIc
Volkova Alina Ic

Kiudelis Edgaras IId

Krochina Vanesa IIa

Šie mokiniai dalyvaus olimpiados II ture. Linkime jiems sėkmės!


Šventinės nuotaikos atmosferoje praėjo paskutinės 2017-ųjų metų mokslo dienos. Gimnazijos koridorius pertraukų metu užliedavo melodijos ir dainos. Po pamokų vyko šventiniai renginiai. Pirmųjų, antrųjų klasių mokiniai paruošė tradicinius „atvirukus“ – sveikinimus, kuriuose netrūko dainų, pokštų, šokių, sveikinimų, video filmų. Po oficialios programos vyko klasių žiburėliai, o salėje – diskoteka.

Trečiųjų, ketvirtųjų klasių gimnazistų šventinis LIK-as peraugo į naujametinį  koncertą su įvairiomis užduotimis, Senio Šalčio ir Snieguolės rinkimais. Ypač džiugino buvusių abiturientų, tėvų dalyvavimas šventinėje programoje!

Puikia nuotaika, gražiais palinkėjimais  buvo užbaigti mokykliniai 2017 –ieji.

Gražių visiems švenčių! Gerų atostogų!

skaityti daugiau


Sveikiname IVb gimnazijos klasės mokinę Anastasiją Mamonovą, užėmusią III-ąją vietą tarptautiniame jaunimo meno konkurse Ispanijoje,  Lloret de Mar mieste. Anastasija atliko dainą „Perhaps“.

              

                           

skaityti daugiau


Sveikiname mokyklinės anglų kalbos olimpiados nugalėtojus!!!
I -II klasės
1 vieta - Nikita Malcev (II d )
2 vieta -Denis Golovliov (II c ), Aleksandr Katalov (I a)
3 vieta - Anastasija Safonova (II a)

III klasės
1 vieta – Leonid Mina (III d), Dmitrij Kuzmičiov (III a)
2 vieta – Dmitrij Zubko (III a), Maksim Koškin (III a), Denis Marinič (III a)
3 vieta – Pavel Ivančenko (III d), Daniil Demiaškin (III d)



Mokyklinės rusų kalbos olimpiados rezultatai

Pirmosios klasės:

I vieta – Marija Baranovskaja (I С)

II vieta – Valerija Gelgaudaitė (I В)

II vieta – Anastasija Melnik (IС)

III vieta – Aleksandra Kondratjeva (I А)

III vieta – Aleksandr Budzan (I В)

III vieta – Ksenija Mušinskaja (IД)

Antrosios – trečiosios klasės:

I vieta –Veronika Budrytė ( IIID)

II vieta –Anastasija Safonova (II А)

II vieta –Julija Koškina (IIС)

III vieta – Ksenija Peniaz (IIIС)

Geriausių rašinių autoriai (pirmosios klasės):

Viktorija Jugaj

Dresvianina Aleksandra

Jekaterina Pavliukovec

Viktorija Krivošejenko

Aleksandr Vairich

Anastasija Kučinskaja  

Alina Volkova

Anastasija Melnik

Aurimas Stropus

Ilja Kuznecov

 Loreta Ivančenko


 Vienas iš rusų kalbos dalykinės savaitės renginių buvo susitikimas su Maksimo Gorkio progimnazijos mokytoja Maja Tarachovskaja, kuri yra ne tik puiki matematikė. Tai kūrybiška asmenybė, rašanti, vaidinanti mokykliniame teatre.

 

Maja Tarachovskaja jauniesiems klausytojams pristatė draminę apysaką „Koks baisus pasaulis, kuriame nėra Tavęs“. Jaudinanti meilės istorija, perpinta tragiškų pasaulio istorijų, nepaliko abejingų salėje. Ji priminė, kad kiekvienas yra atsakingas už tai, kas vyksta pasaulyje, vertė susimąstyti apie svarbius visiems dalykus.....


Gruodžio 8 dieną II c klasės mokiniams fizikos pamoka vyko Klaipėdos "Energija" teritorijoje. Įmonės atstovas  supažindino su Klaipėdos "Energija" istorija, pristatė šiandienos veiklas. Pasakojo apie įmonės ateities planus. Buvo labai naudinga sužinoti, kokių specialistų įmonei reikės ateityje.

skaityti daugiau


Gruodžio 13  dieną «Varpo“ gimnazijoje vyko tarpmokyklinis meninio skaitymo konkursas "Gyvenimo spalvos" įvairiomis užsienio kalbomis. Eilės skambėjo prancūzų, anglų, rusų, vokiečių kalbomis. Jame dalyvavo beveik visų miesto gimnazijų ugdytiniai. 
Konkurse gimnazijai atstovavo ir eiles skaitė: Emilija Tolstova  - IId klasė, anglų kalba ir Aleksandr Vairich  - Ib klasė, vokiečių kalba. 
Visi dalyviai pasižymėjo aukštu meniniu lygiu. Renginys buvo gražus, įdomus, naudingas Abu mūsų gimnazistai užėmė  III – ias vietas savo kalbos grupėje.
Nuoširdžiai sveikiname mokinius, linkime jiems sėkmės būsimuose konkursuose. Dėkojame juos paruošusioms mokytojoms Natalijai Domnenko ir Liubov Miloradovai.

                                          


Sveikiname mokyklinės istorijos olimpiados nugalėtojus!!!
I klasės
1 vieta - Budzan Aleksandr Roberto, I b 
2 vieta - Gluškovas Deividas, I c 
3 vieta - Katalov Aleksandr, I a ir Maksim Koltunov, I b

II klasės
1 vieta – Čumačenko Bogdan, II b 
2 vieta – Mingėla Justinas, II d 
3 vieta – Krauze German, II d 

III klasės
1 vieta – Mina Leonid, III d
2 vieta – Tarachovskij Daniel, III b
3 vieta – Lyskov Yaroslav, III a


Sveikiname miesto rusų kalbos konkurso „Raštingumo diktantas“ laimėtojus


Alina Volkova – I vieta tarp 9 klasių mokinių 
Edgaras Kiudelis, IId -  I vieta tarp 10 klasių mokinių
Anastasija Degtiariova, IId -  III vieta tarp 10 klasių mokinių
Leonid Mina, IIId - I vieta tarp 11 klasių mokinių
Julija Solovjova, IIIa - II vieta tarp 11 klasių mokinių
Viktorija Nečiajeva, IVc -  I vieta tarp 12 klasių mokinių

    

skaityti daugiau


Gruodžio 12 d.  „Gedminų“ progimnazijoje vyko baigiamasis miesto konkurso „Judriausia klasė“ renginys.   Lenktynių estafetėje Ia klasės mokiniai demonstravo sumanumą, vikrumą, greitį. Ia klasės mokinių komanda buvo apdovanota diplomu ir čekiu apsilankymui boulinge. Dėkojame gimnazistams ir klasės auklėtojai Marinai Kostikovai už dalyvavimą ir linkime jiems visokeriopos sėkmės.


             


Gruodžio 8 dieną gimnazijoje pagal projektą ,,Dideli maži ekranai: medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“, kuriame dalyvauja Ib gimnazijos moksleiviai, vadovaujami pavaduototojos ugdymui Marinos Ustinovos, dailės mokytojos Žaklinos Peseckaitės ir lietuvių kalbos mokytojos Daivos Rudienės, vyko susitikimas su kino filosofijos tyrėja poete Aušra Kaziliūnaite. Į susitikimą buvo pakviesti ne tik Ib gimnazijos mokiniai, bet ir Id bei II gimnazijos klasių mokiniai bei mokytojai. Buvo įdomu išgirsti apie kino atsiradimo istoriją, jo santykį su literatūra, daile, teatru bei muzika. Kino filosofijos tyrėja įkvėpė mus ieškoti naujų kūrybinių idėjų.


Gruodžio 7 d. "Ąžuolyno" gimnazijoje vyko  tradicinis Klaipėdos miesto mokinių  interpretacinio skaitymo konkursas anglų kalba. 

 III–IV  klasių grupėje mūsų gimnazijai atstovavo IIIb mokiniai  Daniel Tarachovskij (anglų kalbos mokytoja  Oksana Tiapševa) ir Ivan Dodonov  (anglų kalbos  mokytoja   Violeta Golubova).

Sveikiname ir linkime sėkmės kituose konkursuose.

                         


Dėmesio!

Penktadienį (2017-12-08), 13.10 val. Aktų salėje vyks susitikimas su kino filosofijos tyrėja, poete Aušra Kaziliūnaite. Dalyvauja I b ir I d klasių mokiniai.


Gruodžio 6 dieną Simono Dacho namuose vokiečių bendruomenė organizavo adventinį renginį -  popietę „Nikolaustag”, kurioje dalyvavo 10 miesto mokyklų komandų. “Aitvaro” gimnazijos komandą, vadovaujamą vokiečių kalbos mokytojos Natalijos Domnenko, sudarė 4 nariai: IIa gimnazijos klasės mokinės Vanesa Krochina, Emilija Jurolaic, IIb gimnazijos klasės mokinys Nikita Litvinenko, Ib gimnazijos klasės mokinys Aleksandr Vairich.

Renginio metu mokiniai daug nauja sužinojo apie šv. Kalėdų tradicijas, šventojo Nikolajaus dienos svarbą pasaulyje, atliko užduotis, pristatė savo paruoštą darbą, pasveikino vieni kitus su artėjančiomis šventėmis, pasivaišino saldumynais.

Malonu, kad artėjant didžiausiai metų šventei, renginio metu tvyrojo pakili nuotaika ir šventinė atmosfera. Pradedame ruoštis artėjančioms šventėms!!!

skaityti daugiau


Klaipėdos miesto Sveikatos biuras organizavo neformalaus sveikatos ugdymo konkursą „Judriausia klasė“, į kurį aktyviai įsijungė Ia gimnazijos klasės mokiniai, vadovaujami klasės auklėtojos Marinos Kostikovos.

Konkursas startavo lapkričio 15 dieną. Gimnazistai kartu su auklėtoja, kūno kultūros mokytojais bei bendruomenės sveikatos priežiūros specialiste parengė veiksmų planą. Nuo lapkričio 27 iki gruodžio 1 d. gimnazijoje startavo „Sporto savaitė“. Kiekvieną dieną mokiniai turėjo progų teoriškai bei praktiškai susipažinti su įvairiomis sporto šakomis: ledo rituliu – lankėsi Ledo arenoje, šiauriniu ėjimu – gimnazijos kieme išbandė ėjimą su lazdomis, krepšiniu per kūno kultūros pamokas dalyvavo krepšinio Meistriškumo: pamokose, futbolu – dalyvavo tarpklasinėse varžybose, plaukimu – savo įgūdžius demonstravo sporto klubo „Impulsas“ baseine.

 


Lapkričio 27 - gruodžio 1 dienomis gimnazijoje vyko užsienio kalbų savaitė "Sportas ir sveikas gyvenimo būdas". Anglų, ispanų, vokiečių kalbų mokytojos kartu su savo mokiniais vykdė įvairias veiklas, pabrėždamos sporto svarbą ir įtaką šiandieninėje visuomenėje.

Pirmadienį mokiniai, vadovaujami mokytojos Tatjanos Larionovos, pravedė pamokas-viktorinas.

Antradienį  I–IV klasių  mokiniai dalyvavo kūrybinių darbų parodoje -konkurse "Šiuolaikinio sporto logotipas". Konkursą laimėjo:

I vieta – Valerija  Serbinova (II D)

II vieta – Vanesa  Krochina (II A)

III vieta – Viktorija  Nečajeva (IV C)

IV vieta– Edgar  Navagin (II B)

V vieta – Anastasija Palij (II D)    

Trečiadienį  mokytojų Ingos Stonkuvienės ir Oksanos Tiapševos vadovaujami II-III klasių mokiniai Aleksandra Kaplina, Emilija Jurolaic, Aleksandr Chitrenko, Nikita Kornilov ir Toma Urnikytė parengė ir pristatė įdomius, verčiančius susimąstyti pranešimus Nuo sporto nepabėgsi

Ketvirtadienį – mokytojos Liubov Miloradova ir Natalija Domnenko 2018 metų pasaulio futbolo čempionato proga organizavo renginį "Futbolo istorija". Pranešimus skaitė: Pavel Ponomariov, Anna Kostenkova, Vanesa Krochina, Aleksandr Vairich.

Penktadienį – anglų kalbos mokytojų O.Tiapševos ir V.Golubovos  iniciatyva III kl. mokiniams buvo organizuotas sporto renginys "Sporto vystymas pasaulyje".


Šios savaitės metu mokiniai turėjo galimybių atskleisti savo kūrybiškumą, pagilinti  žinias, praplėsti žodyną, patobulinti tarimo ir teksto suvokimo įgūdžius. Mokinių nuomone, jiems buvo ne tik naudinga, bet įdomu ir smagu.


 Lapkričio 30 d.  Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje  vyko  mokslinių straipsnių rinkinio „Holokaustas nacių okupuotose Rytų ir Vakarų Europos valstybėse: tyrimai ir atmintis” pristatymas. Renginyje dalyvavo: prof. dr. Vygantas Vareikis (Klaipėdos universitetas), dr. Hektoras Vitkus (Klaipėdos universitetas), Justas Stončius (Klaipėdos universitetas), Marius Pečiulis (Kauno IX forto muziejus).

"Aitvaro" gimnazijos Tolerancijos ugdymo centro atstovai: Oksana Tiapševa ir Larisa Travkina su ugdytiniais neliko abejingi ir dalyvavo diskusijoje.

Holokaustas – masinis žydų tautos naikinimas Antrojo pasaulinio karo metu. Tai yra vienas iš skaudžiausių žmonijos istorijos etapų, kurio simboliai, reikšmė, religinė prasmė neprarado aktualumo praėjus daugiau nei 70 metų. Lietuvos ir užsienio valstybių istorikai, valstybės veikėjai, visuomenininkai iškelia su Holokaustu susijusius klausimus, kurie sulaukia rezonansinio atgarsio visuomenėje.  


Antradienį, 2017-11-28d., gimnazistai kartu su ekonomikos mokytoja  Ala Aleksandravičiene Lietuvos verslo kolegijos buvo pakviesti (jau eilę metų vyksta bendradarbiavimas)  į paskaitą ,,Profesija: Turizmo ir pramogų verslo specialistas, Verslo vadovas, logistikos vadybininkas, įmonių administratorius, statybos verslo vadybininkas“ . Ši paskaita priklauso Verslo kolegijos organizuojamai renginių ciklo LTVK karjeros savaitei „Jaunimo workshop‘ai 2017”

Renginio metu mokiniai susitiko su įvairių sričių profesionalais, susipažino iš arčiau su jų darbu ir dalyvavo jaunimo „workshop‘uose“  - įvairiuose praktiniuose užsiėmimuose, kuriems vadovavo tam tikros srities specialistai. Taip mokiniai  per praktinių užsiėmimų prizmę buvo supažindinti su įvairiomis specialybėmis.

Mokiniams tai buvo įdomu ir naudinga.


Lapkričio 21 dieną I ir II gimnazijos klasių mokiniai lankėsi Maksimo Gorkio progimnazijos teatro spektaklyje „Mylėjau, myliu ir mylėsiu“. Spektaklis pastatytas pagal šiuolaikinio dramaturgo Aleksejaus Slapovskio pjesę.

Didžiuojamės, kad pagrindinius vaidmenis atliko mūsų ugdytiniai: Ic gimnazijos klasės mokiniai Darja Busko,  Marija Baranovskaja, Michail Kulikov ir IIIb klasės mokinys Artiom Boreikin. Jaunųjų aktorių perteikta meilės istorija palietė gimnazistų širdis ir privertė juos apie daug ką susimąstyti.

Dėkojame teatro vadovei Galinai Semionovai ir aktoriams už puikų darbą, už malonias akimirkas. Linkime jiems kūrybinės sėkmės!


Lapkričio 24-ąją mieste vyko tradicinis raiškiojo skaitymo konkursas rusų kalba „Užburiantys peozijos garsai“. Jame dalyvavo ir mūsų gimnazijos ugdytiniai, poezijos gerbėjai: Aleksandr Budzan, Marija Malinina, Julija Koškina, Denis Golovliov, Polina Ščedrova, Marija Baranovskaja, Aliona Driuk, Ana Voločko, Artiom Boreikin, Aleksandra Lobanova, Natlija Orlova, Emilija Skėrutė, Sviatoslav Golubev, Ivan Dodonov.

Sveikiname nugalėtojus:

Marija Baranovskaja (I vieta tarp 9-10 klasių),

Aleksandr Budzan (II  vieta tarp 9-10 klasių),

Marija Malinina (žiuri prizas tarp 9-10 klasių ),

Ivan Dodonov (I vieta tarp 11-12 klasių),

Polina Ščedrova ( III vieta tarp 11-12 klasių),

Ana Voločko (žiuri prizas tarp 11-12 klasių)

 ŠAUNUOLIAI

skaityti daugiau



Sveikiname mokyklinės programavimo olimpiados nugalėtojus!

II Klasės


I vieta Marinec Daniil IIc
II vieta Kliauzov Jevgenij IIb
III vieta Jevdokimov Oleg IIb

III klasės

I vieta Kulagin Maksim IIId
II vieta Kocus Artūr IIIa
III vieta Jurkus Andrius IIId

IV klasės

I vieta Baranovskij Aleksej IVc
II vieta Žurba Vladislav IVb
            Viršilas Nikita IVd
III vieta Lichovoj Aleksandr IVa

Sėkmės miesto olimpiadoje!


TARPTAUTINIS BENDRADARBIAVIMAS

Tarptautiniai projektai, kuriuose beveik trejus metus dalyvaus mūsų mokykla, įgauna pagreitį!

2017 m. spalį įvyko Erasmus Plus projekto „Klangwelten / World of Sounds“ mokytojų susitikimas, o 2018 m. sausį laukia pirmasis mokytojų ir mokinių susitikimas Prancūzijoje (La Garde).

2017 m. lapkritį įvyko pirmasis mokytojų ir mokinių susitikimas pagal Erasmus Plus projektą „International encounter to raise pollution and global warming awareness the Baltic Sea“, kuriame dalyvauja mokyklų iš Vokietijos, Danijos, Estijos, Lietuvos komandos. Vokietijoje mūsų gimnazijai atstovavo Julija Solovjova (IIIa), Alisa Viktorova (Ib), Aleksandr Vairich (Ib), Jekaterina Pavliukovec (Id), Veronika Kolcova (Id), Diana Mineikienė (lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja), Natalija Domnenko (vokiečių kalbos mokytoja). Visa savaitė prabėgo Vokietijos sostinėje Berlyne. Galima drąsiai teigti, kad šis susitikimas suteikė mokiniams daug teigiamų emocijų ir neišdildomų įspūdžių. Susitikimo metu buvo sukurtas projekto logotipas, aptartos Baltijos jūros užterštumo problemos ir pristatytos šiuolaikinės šio proceso stabdymo priemonės.

Susitikimo dalyviai susipažino su įžymiomis Berlyno vietomis, lankėsi pamokose, bendravo ir bendradarbiavo atlikdami įvairias veiklas.

Kokia bebūtų projekto tema, svarbiausia yra bendrauti, ieškoti bendrų sąlyčio taškų, o tai nelengva užduotis. Dalyvavimas projekte – tai galimybė ugdytis naujas savybes, sužinoti kažką naujo iš įvairių gyvenimo sričių, patikrinti savo užsienio kalbų mokėjimo žinias, rasti naujų draugų ir bendraminčių.

Supantis pasaulis kaskart pateikia naujų iššūkių, priverčia susimąstyti apie savo galimybes, žinias ir įgūdžius. Kad išgyventume šiuolaikinėje realybėje, turime būti konkurencingi, siekti užsibrėžtų tikslų, nuolat tobulėti. Tarptautiniai projektai – puiki galimybė ir pasirinkimas.

Projektai tik prasidėjo. Prisijunkite! Šiuolaikinis žmogus – tai tas, kuris viską spėja!

skaityti daugiau


Lapkričio 24 dieną, penktadienį, dalis gimnazijos antrokų ir trečiokų, lydimi pavaduotojos ugdymui Marinos Ustinovos, istorijos mokytojos Larisos Travkinos bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Vaidos Nazarovaitėslankėsi Klaipėdos miesto savivaldybėje.

Gimnazistai dalyvavo pilietiškumo pamokoje, kurią vedė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas. Mokiniams įdomiai ir lakoniškai  buvo papasakota apie Klaipėdoje numatomas naujoves, gimnazistai supažindinti su projektais, kurie bus įgyvendinti visiškai greta „Aitvaro“ gimnazijos. Pavyzdžiui, planuojama pertvarkyti Ąžuolų giraitės parką, statyti naują Futbolo mokyklą ir  Ledo areną. Ar planai virs realybe? Lukterkime ir galėsime tuo  įsitikinti patys...

Pilietiškumo  pamoka buvo įdomi ir mokytojams, ir patiems gimnazistams. Kiekvienas, buvęs salėje, galėjo ne tik klausytis, bet ir klausinėti. Aktyviausi mokiniai apdovanoti prizais. Kokiais? Paklauskite ten buvusių mokinių– jie atskleis jums visas paslaptis...


Lapkričio 20-24 dienomis gimnazijoje vyko matematikos dalykinė savaitė. Visus savaitės renginius jungė devizas „Matematika – tai jėga!“
Prieš prasidedant savaitės renginiams buvo paskelbti du konkursai: geriausio matematikos savaitės logotipo ir geriausio dirbinio iš gofrokartono, skirto „Matematikos mugei“.
Geriausius logotipus sukūrė Marija Litoš, Anastasija Safonova, Emilija Jurolaic, Jekaterina Travkina, Diana Murtazina. 
Dirbiniai iš gofrokartono, kuriuos sukūrė gimnazistai – unikalūs, pilni pozityvo, keliantys nuotaiką, žaismingi....
Šiame konkurse geriausieji buvo visi!


Antradienį IV klasėse vyko netradicinės pamokos „Nenuobodžioji matematika“, kurių metu mokinių laukė įdomūs uždaviniai, rebusai, įdomūs matematikos faktai. 
Savaitės metu buvo pravesta mokyklinės matematikos olimpiada.



Lapričio 23 “Gabijos", “Santarvės”, “Pajūrio” ir Maksimo Gorkio progimnazijų komandos apsilankė mūsų “Matematinėje kavinėje”.
Šiame konkurse taip pat dalyvavo ir mūsų pirmųjų gimnazijos klasių mokinių komanda.
 Vietoj tradicinių patiekalų svečiams buvo pasiūlyta pasimėgauti „gardžių“ uždavinių sprendimu ir ypatingais matematiniais „desertais“.
Žaidimas vyko dalykiškoje, bet tuo pačiu metu ir pakankamai linksmoje atmosferoje. Malonu buvo stebėti, kaip susikaupę dalyviai sprendė uždavinius, stengdamiesi kuo daugiau surinkti taškų.
Kavinės darbui profesionaliai ir sutartinai vadovavo vyresniųjų klasių mokiniai:  
Ilja Razumilov (III a kl.), Valentina Fiodorova  
(IV a kl.),  Daniil Gorbačiov (IV c kl.,  Valerija Riutkinen (IV a kl.),  Darja Strelčenko (IV c kl.),  ir Ana Voločko (IV a kl.).

Dėkojame, visiems dalyviams.

skaityti daugiau


Lapkričio 24 d. „Ąžuolyno“ gimnazijoje  vyko regioninė moksleivių anglų kalbos konferencija „Inovatyvūs anglų kalbos mokymosi metodai".

"Aitvaro" gimnazijai atstovavo IIIb klasės mokinys Daniel Tarachovskij (mokytoja Oksana Tiapševa),  IA klasės mokinys Aleksandr Katalov (mokytoja Violeta Golubova), IVb klasės mokinys Vladislav Žurba  (mokytojos Liubov Miloradova ir Natalja Domnenko), IIId Leonid Mina (mokytoja Tatjana Larionova).

Gimnazistai dalijosi mintimis apie anglų kalbos mokymąsi per projektinę veiklą, tarpmokyklinius renginius, informacinių technologijų naudojimą mokyme(si).  

Renginio pabaigoje mokiniai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Organizatoriai ir mokytojai džiaugėsi jaunimo gebėjimu tikslingai panaudoti informacines technologijas, informacijos šaltinius, bendrauti, raiškiai ir nuosekliai dėstyti savo mintis.


Ketvirtadienį, lapkričio 23 dieną,  „Vyturio“ progimnazijoje vyko 12 - asis Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų 5 – 10 (I – II gimn.) klasių mokinių  Maironio poezijos  skaitovų konkursas. Jame dalyvavo dvi mūsų gimnazijos mokinės – Marija Baranovskaja ir Marija Malinina. Merginos skaitė Maironio eilėraščius: Marija B. – „Miniją“, o Marija M. – „Sunku gyventi“.

I vietą laimėjo gimnazijos pirmokė Marija Baranovskaja (mokytoja Aldona Malolkinienė),  
III vietą – antrokė Marija Malinina ( mokytoja Vaida Nazarovaitė).

Sveikiname!!!


{modal images/2017_09/matem/programa.jpg}


Lapkričio 15 dieną gimnazijos aktų salėje vyko atviras integruotas istorijos geografijos konkursas „Mano Klaipėda“. Konkursą organizavo ir pravedė istorijos mokytojos Marina Ustinova, Larisa Travkina bei geografijos mokytoja Ala Aleksandravičienė. Be gimnazistų konkurse dalyvavo „Santarvės“, „Gabijos“ ir Maksimo Gorkio progimnazijų ugdytiniai, kuriuos paruošė ir atlydėjo jų istorijos ir geografijos mokytojos. Itin džiugino draugiška tėvų komanda, kuri tarsi skatinte skatino mokinius įrodyti, kad jie pažįsta savo gimtąjį miestą, išmano jo istoriją. Na, o žiūrovai turėjo progos papildyti savo žinių bagažą.

Džiugu, kad jaunoji karta išties pažįsta savo miestą, 2017 metais švenčiantį 765 – ąjį gimtadienį. Pademonstruotos žinios liudijo, kad mokiniai yra pilietiški, mylintys ir gerbiantys savo miestą, savo gimtąjį kraštą.

skaityti daugiau


Lapkričio 16 gimnazijoje buvo pažymėta Tarptautinė tolerancijos diena. Ši diena UNESCO sprendimu minima nuo 1995 m. Šia diena skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų toleranciją.

Šių metų simboliu tapo rankos. Žmogaus rankomis pasaulyje daromi ir geri, ir blogi darbai.

Labai svarbu, kad mokiniai suprastų tolerancijos svarbą ir reikalingumą. Dalai Lama yra pasakęs: „Užuojauta ir tolerancija yra ne silpnumo, o didelės stiprybės ženklas“. Savo mintis apie toleranciją mokiniai sudėjo į piešinius – plakatus. Buvo surengta plakatų paroda. Sunku išskirti  geriausią, nes kiekvienas darbas atliktas labai kūrybiškai, įdedant daug prasmės, minčių.

skaityti daugiau


Spalio 27 dieną gimnazijoje vyko miesto renginys „Travel broadens the mind“/ „Reisen bilden“, kuriame be mūsų gimnazistų komandos dalyvavo mūsų draugų komandos iš „Gabijos“ ir Maksimo Gorkio progimnazijų. Renginį organizavo anglų kalbos mokytoja Liubov Miloradova ir vokiečių kalbos mokytoja Natalija Domnenko.

Dirbdami mišriose grupėse mokiniai tobulino bendravimo įgūdžius, gebėjo pademonstruoti lyderių savybes, atsakingumą, pagilino žinias apie šalių, kurias Lietuvos piliečiai renkasi poilsiui, turizmui, tradicijas ir papročius. Pasitikrino žinias apie Londono ir Berlyno žymiausias vietas. Sužinojo daug naujo apie paskutinį mūsų miesto turizmo sezoną.

skaityti daugiau


Nepakartojamos atostogos arba „Visi keliai veda į Romą“

Šios kelionės mes laukėmė ilgai. Mes – tai „Aitvaro“ gimnazijos istorijos mokytoja Larisa Travkina, anglų kalbos mokytoja Oksana Tiapševa, etikos mokytoja Marina Kostikova, mūsų gimnazistai bei jų tėvai. Džiaugiamės, kad šį kartą prie mūsų prisijungė Maksimo Gorkio progimnazijos mokiniai su savo tėvais bei istorijos mokytoja Tatjana Fedotova.

Mūsų maršrutas apėmė pačius gražiausius, žinomiausius, nuostabiausius bei paslaptingiausius Italijos miestus. Tai Florencija, Venecija, Roma, Vatikanas.

Spalio 29 naktį prasidėjo mūsų kelionė, kurios metu nuvažiuota 5300 kilometrų.

Pirmoji mus pasitiko gražuolė Viena, kuri pasveikino stipriu lietumi ir vėju. Tačiau tai  nesutrukdė pasivaikščioti po  istorinį centrą, grožėtis jos architektūros paminklais, parkais, skverais.

Skendinti žalumoje ir gėlėse Florencija padovanojo nuostabias valandas besižavint itališkojo Atgimimo epochos šedevrais, kuriems saulės žaismingumas teikė didybės.

Vėliau mūsų laukė Roma, vadinama Amžinuoju miestu,  muziejumi po atviru dangumi. Romoje praleidome beveik devynias valandas. Net nepajutome kaip pėsčiomis nuėjome 20 kilometrų. Šiame mieste telpa viskas: didybe spinduliuojantys istoriniai paminklai, žmonių temperamentas, maistas, menai.  Įgyvendinome savo svajonę: aplankyti Vatikaną– mažiausią pasaulio valstybę (vos 0,44 ha ploto), įsispraudusią į Romos miesto širdį.

Atrodė, kad po apsilankymo Romoje jau niekas daugiau negalėtų padaryti didesnio įspūdžio turistui...

Venecija... dabar supratome kodėl kad ir kiek kartų žmonės būtų lankęsi Venecijoje, juos vis traukia atgal. Šiuo miestu negalima pasisotinti, į jį vis norisi sugrįžti: vėl vaikščioti po Šv. Morkaus aikštę, žavėtis nesuskaičiuojamomis miesto bažnyčiomis, vandeniu slystančiomis riestanosėmis gondolomis.

Visos kelionės metu mus lydėjo pakili nuotaika, draugiškumas, pagarba vienas kitam.

Na, o mes mokytojai, organizavę šią kelionę, linkime savo mokiniams naujų atradimų, galimybių susipažinti su pasauliu, jo istorija, kultūra, kitų šalių tradicijomis. O mums visiems: naujų kelionių, neišdildomų įspūdžių!

skaityti daugiau


Spalio 27 dieną gimnazijos pirmokų it trečiokų (naujai atvykusių) laukė nemažai išbandymų ir apeigų – vyko tradicinės Krikštynos. Šventėje visiems buvo smagu, o originalūs moksleivių pasirodymai ir pakili nuotaika – tai ženklas, kad jie puikiai įsiliejo į gimnazijos bendruomenę. Džiaugiamės ir sveikiname tapus tikrais gimnazistais.

Ši iškilminga diena I c gimnazijos mokinei Marijai Baranovskajai buvo ypatinga. Ji susilaukė didžiausio ,,Aitvaro” gimnazijos bendruomenės palaikymo – buvo išrinkta užimti garbingą Prezidento postą. Sveikiname, Marija, linkime sėkmės ir kūrybiškumo!

skaityti daugiau


Spalio 16-20d. vyko lietuvių kalbos savaitė. Mokiniai susitiko su Klaipėdos skulptūrų parko direktore S.Simonaitiene, klausėsi parko istorijos ir sužinojo apie jo ateitį. Visą savaitę mokiniai buvo supažindinami su senovės lietuvių etnografijos eksponatais. Buvo išaiškintas raštingiausias devintokas. Juo tapo Marija Kukanova, Ia klasės mokinė ir Alina Volkova, Ic klasės mokinė. 1b klasės mokiniai turėjo netradicinę pamoką - išvyką į P.Domšaičio galeriją (pagal proektą ,,Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas mokyklose”).

Dešimtokai varžėsi ,,Linksmojoje viktorinoje“, o trečiokai dalyvavo popietėje ,,Nuo Petrarkos, Šekspyro iki mūsų dienų..“, kur skaitė sonetus.

 

Svarbu pažymėti, kad dalykinės savaitės renginiai padeda mokiniams geriau pažinti Lietuvą ir integruotis į jos kultūrą.


Krašto apsaugos diena Dragūnų batalione

Spalio 6 d. (Krašto apsaugos dieną) keturių mokykų moksleiviai buvo pakviesti „paragauti“ kareiviško gyvenimo bei pajausti kareivišką dvasią.

Moksleiviams buvo pravestas intensyvus Karinis kursas (susipažino su bataliono istorija, ginkluote, rikiuotės pradmenimis, karine technika). Paragavę kareiviškos košės, dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, kur savo jėgas ir taiklumą išbandė mėtydami mokomąsias granatas. Gimnazistai įsitikino, kad norint pasiekti bendrą tikslą, svarbu išmokti dirbti komandoje. Šventę vainikavo diplomų bei suvenyrų įteikimas.


Ib gimn. klasės mokiniai, vadovaujami dailės mokytojos Žaklinos Peseckaitės bei lietuvių kalbos mokytojos Daivos Rudienės dalyvauja respublikiniame projekte ,,Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“. Projekto vykdymo metu bus integruojami dalykai: lietuvių kalba ir literatūra, dailė ir istorija (mūsų krašto). Vykdant veiklas bus lavinamas mokinių kritinis mąstymas, kūrybiško žinių pritaikymo ir interpretavimo (lankstaus mąstymo) gebėjimai. Taikant kompiuterines programas, įvarais technines priemones (foto, video raiška) bus siekiama mokymosi turinio modernizavimo .

Vykdydami projektą Spalio 17 dieną dalyvavome netradicinėje pamokoje P.Domšaičio galerijoje. Pirmojo užsiėmimo metu mokiniai dirbo su planšetiniais Asus kompiuteriais ir juose įdiegta nemokama programa "Face Switch", su kuria galėjo kurti portretų koliažus (du galerijos portretus jungti į vieną). Planšetiniuose Ipad kompiuteriuose naudota namokama progamėlė "NGA kids ard zone": programoje daug dailės animuotų užduočių (peizažų, portretų kūrimas, koliažų darymas ir pan.) Taip pat mokiniai išbandė interaktyvią lentą, kurioje piešė, dėliojo fragmentus.



Švyturio arenoje gimnazijos trečiokai ir ketvirtokai dalyvavo „Judriojoje mugėje“. Nė vienas, buvęs ten, neliko abejingas nuo ryto iki vakaro besitęsusiam renginiui. Rodos, nedidelė Klaipėda, o kokią gausybę įvairiausių sporto šakų gali išbandyti kiekvienas, norintis pajudėti, gražiai atrodyti ir sveikai gyventi: nuo buriavimo, baidarių ir kanojų irklavimo... iki regbio, gatvės šokių ir, be abejonės, krepšinio...

Tądien vienoje vietoje buvo galima išvysti įvairaus amžiaus vaikų (ir jų trenerių), besidominčių futbolu, ledo rituliu, orientavimosi, dviračių sportu... ir, suprantama, reklamuojančių pamėgtą sporto šaką. Tad „Judrioji mugė“ - puikiausia galimybė tiems, kas iki šiol neapsisprendė, kur ir kaip turiningai leisti laisvalaikį. Juk ne veltui sakoma: „Sveikame kūne sveika siela“.


Sveikiname gimnazijai miesto konkurse atstovavusius ir anglų kalbos DAILYRAŠČIO , DIKTANTO ir SKAITYMO PARAIDŽIUI KONKURSUOSE laimėjusius mokinius:
I-II klasių grupė: Anastasija Safonova (IIA kl.) - III vietaNominacija už gražią rašyseną - Artiom Mirošnikov (IID kl.)
III-IV klasių grupė: Vladislav Žurba ( IVA) - I vieta, Ksenija Peniaz (IIIC kl.) - II vieta, Angelina Latuškina (IVD kl.) - III vieta.
Dėkojame už šaunų darbą. Sėkmės įvairiausiuose konkursuose!

Dėkojame anglų kalbos mokytojams L. Miloradovai ir O.Tiapševai.


Tradiciškai, Mokytojo dienos išvakarėse, gimnazijos Jaunųjų žurnalistų klubas, vadovaujamas rusų kalbos ir literatūros mokytojos Tatjanos Kapustinos, pravedė jubiliejinį, 5 – ąjį, pokalbių šou „100 klausimų mokytojui“.

Pokalbio herojus šį kartą buvo pilietiškumo pagrindų ir tikybos mokytojas ekspertas Andrej Fomin. IV gimnazijos klasių mokiniai uždavė apgalvotus, įvairiapusiškus klausimus, į kuriuos gavo brandžius, su filosofine potekste atsakymus. Neformalaus bendravimo pamoka netruko pralėkti.

Kas žino, po pokalbio galbūt kuris nors iš abiturientų susimąstys apie mokytojo profesiją.....

skaityti daugiau


Spalio 5 dieną buvo paminėta Tarptautinė Mokytojo diena. Šią dieną gimnazijoje šeimininkavo jaunieji mokytojai – IV klasių gimnazistai, kurie kūrybiškai, originaliai organizavo pamokas (galbūt tai būsimieji pedagogai). Po pamokų suorganizuotas šventinis koncertas, kuriame skambėjo dainos, gražūs žodžiai – didžiausia padėka mokytojams. Nuoširdžiai sakome ačiū, mieli gimnazistai.

Nuoširdžiai sveikiname istorijos mokytoją Larisą Travkiną, kuri, remiantis mokinių balsavimo rezultatais, 5- ąjį kartą buvo išrinkta gimnazijos Liberaliasia mokytoja. Linkime jai visokeriopos sėkmės!

skaityti daugiau


2017 metų spalio 25 dieną bus minimas Lietuvos Respublikos Konstitucijos 25 – metis. Kiekvienais mokslo metais gimnazistai aktyviai dalyvauja Nacionaliniame Konstitucijos egzamine.

Spalio 3 d. visoje šalyje vyko pirmasis egzamino turas. Mūsų gimnazistai parodė gilias žinias šalies įstatymų išmanyme. Šio turo koordinatorės buvo istorijos mokytojos Larisa Travkina ir Marina Ustinova.

Geriausiais tarp I-II gimnazijos klasių mokinių:

I vieta – Vanessa Krochina, IIa klasė

II vieta – Aleksandra Kaplina, IIa klasė

III vieta – Kamila Košarnaja, IIb klasė

 

Geriausieji tarp III-IV gimnazijos klasių mokinių:

I vieta – Aleksandr Lichovoj, IVa klasė

II vieta – Arina Šišorkina, IVd klasė

III vieta – Sviatoslav Golubev, IIIc klasė

Dėkojame visiems dalyviams ir sveikiname nugalėtojus!!!

 

skaityti daugiau



SVARBU! Manodienynas.lt atstovų informacija
Dėl užsitęsusių dienyno perprogramavimo darbų neįmanoma naujiems mokiniams ir jų tėvams suteikti prisijungimo duomenų. Kada problema bus pašalinta, dienyno atstovai pasakyti negali. Informaciją apie mokinių lankomumą ir pažangumą teikia klasių vadovai.


DĖMESIO! LPF „Maisto bankas“ akcija!

Tai dukart metuose vykstantis nacionalinis paramos maistu rinkimas: kiekvieną pavasarį ir rudenį vykstančios labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ akcijos metu maisto prekių parduotuvėse tūkstančiai savanorių pasitinka pirkėjus dalindami skrajutes ir prašydami paaukoti ilgai negendančių maisto produktų. Gerų žmonių paaukotas maistas atitenka nepasiturintiems, kuriais rūpinasi beveik 400 socialinių organizacijų ir įstaigų. Šių organizacijų aktyvistai drauge su moksleiviais, socialiai atsakingų bendrovių darbuotojais padeda parduotuvėse surinkti pirkėjų aukojamą maistą. „Maisto banko“ akcijose surinktas maistas išdalinamas daugiau nei 50 tūkst. nepasiturinčių asmenų.

Džiaugiamės galėdami prisijungti prie pilietinės iniciatyvos ir kviečiame gimnazijos bendruomenę spalio 20, 21 dienomis dalyvauti socialinėje akcijoje prekybos centre „Arena („RIMI“). Tikimės sulaukti sąžiningų, aktyvių, pasiruošusių padėti ir nuoširdžiai dirbti akcijos metu gimnazistų.

Vietų skaičius ribotas! Kreiptis į mokytoją Dianą Mineikienę (306 kab.)


Dėmesio!

2017 m. spalio 3 d., 9.00 val. gimnazijoje vyks respublikinio Konstitucijos egzamino 2017 I etapas. Mokinius, norinčius dalyvauti Konstitucijos egzamine, prašome registruotis iki rugsėjo 29 d. pas istorijos mokytojas L.Travkiną (kabinetas 204) arba M.Ustinovą (kabinetas 114).


Dėmesio!

Rugsėjo 29 d. (penktadienį) vyks Olimpinio judėjimo diena.

III – IV gimnazijos klasių mokiniai kartu su lydinčiais mokytojais vyksta į „Švyturio arenoje“ organizuojamą renginį „Judrioji mugė“. Renginio pradžia 10.40 val.

I-II gimnazijos klasių mokiniams renginiai organizuojami gimnazijoje:

Nr.

Renginiai

Laikas

Vieta

1.

Paskaita „Olimpinio judėjimo diena: ištakos, raida, reikšmė“.

10.00-10.45 –I gimn.kl.

11.00-11.45 – II gimn.kl.

Aktų salė

2.

Sportinės rungtys.

10.00-10.45 –II gimn.kl.

11.00-11.45 – I gimn.kl.

Sporto salė, gimnazijos stadionas

3.

Flashmob'as.

11.50-12.15- I-II gimn.kl.

Gimnazijos vidinis kiemas

*Renginiams gimnazijoje privaloma sportinė apranga.


Europos tarybos nutarimu rugsėjo 26 diena - Europos kalbų minėjimo diena. Jos tikslas - populiarinti daugiakalbę Europos kultūrą, skatinti mokytis kalbų ir per kalbas pažinti kultūras. Kalbos atveria duris, leidžia kitaip pamatyti pasaulį, kalbos vienija žmones.

Šį rugsėjį mes jungiamės prie visuotinės akcijos, kurios metu bus siekiama pasaulio rekordo. Tam mokytojos Liubov Miloradova ir Natalija Domnenko su savo mokiniais parengė vaizdo medžiagą tema "Aš myliu (įvardyti kalbą), nes..."


DĖMESIO! TARPTAUTINIS BENDRADARBIAVIMAS

Dar neprasidėjus 2017-2018 mokslo metams gauta džiugi žinia, kad Švietimo mainų paramos fondo paskelbtame finansuojamų projektų sąraše ir vėl puikuojasi Klaipėdos „Aitvaro” gimnazija. Šiais mokslo metais bus pradėti vykdyti du tarptautiniai projektai: Sound Worlds“ – „Garsų pasaulis“ (šalis koordinatorė: Prancūzija, šalys partnerės: Lietuva, Vokietija, Austrija), Internation encounter to raise pollution and global warming awareness around the Baltic Sea” – „Tarpvalstybiniai susitikimai didinant informuotumą apie Baltijos jūros taršą ir visuotinį atšilimą” (šalis koordinatorė: Vokietija, šalys partnerės: Lietuva, Lenkija, Danija, Estija). Tad mūsų laukia nemenki iššūkiai.

Visus, kas pasiryžęs kūrybiškai veiklai, kas iš tikrųjų nebijo būti atviras, nori patobulinti savo užsienio kalbų įgūdžius bei gebėjimus, kas nori bendrauti ir bendradarbiauti, kviečiame prisijungti prie mokytojų komandos vykdant projektines veiklas. Tikimės ir tėvų pagalbos, nes be jų palaikymo nebūna visavertės sėkmės.

Mūsų laukia susitikimai partnerinėse šalyse, daug atradimų ir neišdildomų įspūdžių. Nelikite abejingi – prisijunkite!

Projektų koordinatorės gimnazijoje laukia jūsų:

Natalija Domnenko, vokiečių kalbos mokytoja (002 kab., biblioteka)

Diana Mineikienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja (306 kab.)

skaityti daugiau


Gerbiami tėveliai ir mokiniai,

2017 metų rugsėjo 14 dieną Kultūros fabrike (Bangų g. 5A) vyks Tarptautinių studijų forumas. 16.40val. vyks trumpa paskaita „Ką turi žinoti tėvai apie vaikų studijas užsienyje“. Būtina registracija www.ames.lt/studytheworld

Mokinius registruoja etikos mokytoja Marina Kostikova.

Forumo programą galima rasti www.ames.lt/studytheworld

Klaipėdos universitetas organizuoja mokslo festivalį „Erdvėlaivis Žemė“, kuris vyks 2017 metų rugsėjo 12-20 dienomis.

Norinčius dalyvauti registruoja etikos mokytoja Marina Kostikova arba direktoriaus pavaduotoja Jelena Diačenkienė.

Festivalio programą galima rasti http://www.mokslofestivalis.eu/renginiai

2017 metų rugsėjo 13 dieną 8.15 val. aktų salėje vyks susitikimas su VŠĮ “Fox universitetai“ atstovu, kuris kalbės apie studijas JK (UK). Kviečiami IV gimnazijos klasių mokiniai.


Naujais mokslo metais gimnazija ugdytinius pasitiko atsinaujinusi: kvepiančiomis dažais po kasmetinio remonto sienomis, papuoštomis gimnazistų darbais, naujomis edukacinėmis erdvėmis, suoliukais koridoriuose, naujais stendais.
Aktų salėjė vyko šventiniai renginiai: sveikinimai, dainos, šokiai ir, žinoma, nuskambėjo pirmasis mokslo metų skambutis. Po klases nešini gėlėmis pasklido 400 mokinių
Prasmingo darbo, geidžiamų rezultatų, kantrybės, atradimų džiaugsmo, energijos, supratingumo, nuoširdaus bendravimo, sėkmės naujais mokslo metais mums visiems: mokytojams, mokiniams ir jų tėvams!